Mileyha Kuş Cenneti Kamulaştırılmalıdır

0
87

Cumhuriyet Kadınları Derneği Hatay Şubesi, bakımsız bırakılan Mileyha Kuş Cenneti alanında bir inceleme ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Vatan Partisi ve Samandağ sevdalıları da katıldılar.

Mileyha Kuş Cennetinin yüzlerce kuşa ev sahipliği yaptığını, kuşların bu alanı dinlenme ve yavrulanma alanı olarak kullandığını hatırlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, kuş cennetinin kamulaştırılması gerektiğini ifade ederek; “Ülkemizde terör örgütü PKK’nın yangınlarında ağaçlarla birlikte birçok canlı türü yok oldu. Ekolojik sistem bozuldu. Elbette yakılan ormanlarımızın yerine fazlasını dikeceğiz. Ancak elimizde kalanı korumak ve gelecek kuşağa aktarmak en önemli sorumluluğumuzdur. Mileyha kuş cenneti Samandağ’da bulunmakta, bu alan göç alanı 300 tür kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Cumhuriyet Kadınları Hatay Şubesi olarak Tarım ve Orman Bakanına sesleniyoruz; Sayın Bakanımız burasının kanunlarla korunması ve bir an önce harekete geçilmesi gerekmektedir. Bundan sonra konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Samandağ İlçe Başkanı Av.Edip Hadimoğulları, kuş cennetinin sulak alan ilan edilmesi gerektiğini savunarak; “Tarım Bakanlığı burayı sulak alan ederek, kamulaştırması gerekiyor. Bizim Tarım ve Orman Bakanlığına çağrımız şudur: Burasını kuş cenneti olarak geleceğe ve çocuklarımıza bırakalım. Vatan Partisi olarak buranın kuş cenneti ve Mileyha’nın Mileyha olarak kalmasını istiyoruz. Bunun içinde her zaman bu söylediklerimizi takip edeceğiz. Kuş cenneti olarak kalması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sulak alan edilerek, kamulaştırılması şarttır. Bizim beklentimiz devletimizden budur” dedi.

Çevreci Gazi Karaali de; “Burası binlerce yıl önce oluşmuş çöküntüdür. Bu çöküntü deniz suyundan ve kışın yağmurdan sularlarla dolmaktadır. Burası 282 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Daha fazla olabilir. Burası leylekler, flamingolar, diğer yırtıcı kuşların dinlenme ve üreme alanıydı. Daha sonra buradan Suriye ve diğer yerlere göç ediyorlar. Daha önceki bir belediye başkanı burayı kendi dostlarına peşkeş çekti. Bugün yapılan kanallar açarak, ranta dönüştürme hesabı yapılmaktadır. Ak Parti milletvekili ve Samandağ Belediye Başkanı açılan kanalı kapattılar. Yine Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, “Kamulaştırma teklifi vereceğiz” demiştir. Bu sözünü yerine getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here