MHP’li İbrahim Gül’den ‘Demokrasi Paketi’ Çıkışı!

0
100

ibrahim gül6“PKK’nın Talepleriyle Bu Ülkeye Demokrasi Gelecekse, Öyle Demokrasi Yere Batsın”

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ hakkında eleştirilen son hızıyla devam ediyor. MHP İskenderun Belediyesi Başkan aday adayı İbrahim Gül de açıklanan paketi sert bir dille eleştirerek; “AKP’nin terör örgütüyle birlikte Türkiye’yi çözme girişimi vardır ve yeni paketle bunun bir kısmı hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bunu kamufle etmek için de başka bazı adımlar pakete konulmuştur. Hükümet pakete milli ve manevi hassasiyetleri kaşıyabileceği maddeleri de alarak “eğitim” ve “siyasi” sistemle ilgili düzenlemeleri geçirmek istiyor” dedi.

Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim ile Roman Dil ve Eğitim Enstitüsü kurulması girişiminin çok ilginç olduğunu ifade eden Gül; “Bu eğitimin sadece özel okullarla sınırlandırılması Anayasaya aykırıdır, bunun devlet okullarında da olması gerektiğine dair bir itiraz olabilir. Bu durumda Anayasa Mahkemesi bunu ‘anayasanın eşitlik’ ilkesine aykırı, deyip devlet okullarında da olmasına hükmedebilir. Bu durumda hükümet ‘biz yapmadık, Anayasa Mahkemesi yaptı’ diyerek işin içinden sıyrılabilir.

Aslında Pakette şaşırtıcı bir durum yoktur. Paket AKP’nin Atatürk ve Cumhuriyete bakışının uygulamasıdır. AKP Demokrasiye cephe almıştır. Demokratikleşme paketiyle milletimizin gözünü boyamaya çalışmıştır. PKK’nın taleplerini yerine getirmiştir. PKK gibi bir terör örgütünün talepleri ile bu ülkeye demokrasi gelecekse, öyle demokrasi yere batsın” diye konuştu.

Terör Örgütünün Sempatizanlarına “Zafer Kazanıldı” Dedirtecekler

AKP Hükümetinin yeni demokrasi paketi hakkında, Milliyetçi ve Muhafazakâr toplumun tepkisini engellemek için “Başörtüsü” meselesini de bu paket içine aldığını kaydeden Gül; “12 Yıllık iktidarları döneminde birçok sorunu biriktirip, Terör örgütü ile pazarlıklarla hazırlanan Demokrasi paketinin içine Başörtüsü istismar edilmek için konulmuştur. Dini inanç, kültür ve yaşam alanlarında geç kalınmış adımlar atılmıştır. Ancak paketin bir kısmı ülkemizdeki bir kısım vatandaşlarımızın kabul göremeyeceği gerçeklerini de bilmek gerekmektedir. Bir yabancı dil veya lehçeyi öğrenmek başkadır, Bir yabancı dil ve lehçe ile eğitim dili verilmesi başkadır. Bu güne kadar ‘Anadilde Eğitim istiyoruz’ diyen terör örgütünün sempatizanlarına ‘Zafer kazanıldı’ dedirtecek bu uygulama ile taviz verilmiştir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here