MHP Payas İlçe Kongresi Yapıldı

0
351

mhp-payas kongre1Yavuz; “Payas’ın Milliyetçileri Aslına Döneceklerdir!”

Milliyetçi Hareket Partisi Payas İlçe Yönetimi, 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yapılan seçim ile Ali Eğribacak ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, bir konuşma yaptı. Payas’ta Demir Çelik Fabrikasıyla başlayan sosyal ve ekonomik değişmelere değinen Yavuz, bölge insanının milliyetçiliğine vurgu yaparak 1999’dan beri MHP’nin kalesi olan Payas’ın “kendi içinden vurulduğunu”, ama milliyetçi Payaslıların tekrar aslına rücu edeceklerini açıkladı.

Tarihin ilk çağlarından beri bölgedeki hakim geçide sahip Payaslıların, Osmanlı döneminde Ulaşlı Türkmenlerinin elinde olduğunu, demir çelik sanayisi ile birlikte Payas’a Maraş’tan, Gaziantep’ten ve Hatay’ın “öte yüzü”ndeki Hassa ve Kırıkhan başta olmak üzere pek çok ilçesinden içgöçler yaşandığını, sanayide üretime katkı sağlayan bu yeni Payaslıların da milliyetçi olmaları münasebetiyle Payaslı milliyetçilerin dokusuyla uyuştuğunu söyledi.

Yavuz; “Her ne kadar kişi odaklı olarak Payas’ın milliyetçi insanları MHP’den koparılmışsa da, Ak Parti iktidarının Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan yanlışları da dâhil pek çok hataları, er geç Payaslı milliyetçi kardeşlerimiz tarafından anlaşılacaktır. Bunun sonucunda milliyetçi Payaslılar tekrar aslına rücu edecek ve öz yuvaları olan MHP çatısı altında toplanacaklardır. Burada önemli olan şudur: MHP’nin tek başına iktidar olabilmesi için hiçbir oyu israf etme lüksümüz yoktur. Evvelce MHP’li olan ama herhangi bir şekilde MHP’den kopan hemşerilerimizi ‘Hain, ihanetçi vb’ şeklinde itham etme yanlışlığı yapmamaya özen gösterelim!” şeklinde konuştu.

Yavuz, Payas’ta MHP ve Ülkücü harekete emeği geçenleri saygı ve minnetle anarak, ilk ilçe başkanı Mevlüt Yıldız ve yönetimi ile Belediye Başkanı Adayı Mahir Yalçın ve ekibine teşekkür ederek, yeni ilçe Başkanı Ali Eğribacak ve yönetimine başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here