MHP Milletvekili Çirkin; “One Minute Toplumun Seçim Tercihini Değiştirdi”

0
70

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC)’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çirkin, bir “one minute” ile Türkiye toplumunun seçim tercihinin değiştiğini belirterek; “Ama bu One Minute’nin arka planı daha iyi görünmesi adına bunları ifade etmek zorundayız. Toplum kandırılmamalı” dedi.

Suriye Meselesi Zarara Neden Oldu

Yaşanan Suriye meselesinin bu yılda artarak devam ettiğini belirten Çirkin; “Özel planlar havada uçuşuyor. Ama Türkiye’nin Suriye meselesinden uğradığı kayıplar ve daha da uğrayacağı kayıplar hep göz ardı ediliyor. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bugün sabah basında yer alan ifadesine göre Suriye meselesinden dolayı Türkiye sadece 2 Milyon Turist kaybetti. Kültür Bakanının hesapladığı rakam 1,2 Milyon Dolar. Biz başından beri Suriye meselesinde Türkiye’nin takıldığı tavrın Milletimize milyonlarca dolara mal olduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Bu Mesele 2013’e Devir Olacak

Bu meselenin önümüzdeki yıla devredeceğini kaydeden Çirkin; “Hatay her yıl rezillik ve kepazeliğin yaşandığı bir bölge oldu. Hatay insanın kaybettiği maddi imkânların haricinde esnafın büyük zararının haricinde kaybettiği huzuru söz konusu… Bir yerlerden çalınan arabalar geliyor, burada satılıyor, göstermelik olarak yakalanan yakalanıyor ama çoğunluğu kaçıyor. Yani devletin ne askeri ne polisi aciz değildir. Bunları aciz eden hükümetin ta kendisidir” dedi.

AKP Yalan Söylüyor

Yeni yılda hükümetin daha aklı başında bir Suriye politikasına yönelmesini ümit ettiklerini belirten Çirkin; “Çiftçimiz perişan yine amik ovasının bir bölümünü sel aldı. Pamuk çiftçisi çok büyük zarar etti. Çiftçinin borcu 42 kat artmış. 2002 ile 2012 arası yaklaşık 10 yıllık dönemde memurun kartı 39,5 artmış, işçinin borcu yine aynı şekilde ve AKP Hükümeti %50 oy almış, burada bir gariplik olsa gerek. Ya bu ülke memuruyla, işçisiyle yalan söylüyor ya da AKP yalan söylüyor” şeklinde konuştu.

Emekliler Çalıştıklarının Yarısını Alıyor

Çirkin, Türkiye’deki emekli maaşlarının çok fazla olduğunu söylemesiyle tepkileri üzerine çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasıyla ilgili olarak da, emekli olan vatandaşlar çalıştıklarının yarısını aldığını söyledi. Ayrıca Sayın Bakan maddi durumu iyi olduğu için emekli vatandaşlarımızın ne zorluklar çektiğini bilmediğini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here