Mescid-i Aksa’nın İbadete Kapatılması Protesto Edildi

0
132

Mescid-i Aksa Platformu, geçtiğimiz hafta sonu, Cuma namazı çıkışında İskenderun Boyacılar Parkı’nda bir araya gelerek, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği, Eğitim Bir Sen, Saadet Partisi, Hüda Par, Hizmet Vakfı, İlim Der, Peygamber Sevdalıları, HASİP ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından oluşturulan Mescid-i Aksa Platformu üyeleri, İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.

Gerçekleştirilen protesto eylemine, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kurulu ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Anadolu Gençliği Derneği İskenderun Temsilcisi Muhammed Zahit Demir yaptı.

İsrail’in, Müslümanları Mescid-i Aksa’ya sokmamak için elinde geleni yaptığını kaydeden Demir, sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail’in küstahlıkları konusunda sessiz kaldığını öne sürdü.

İsrail’in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç verici bir durum olduğunu savunan Demir; “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa´nın her kapısında sözde İsrail denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescid’in kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm depoların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail, istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesini yasaklamaktadır” diye konuştu.

İsrail’in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarını vurgulayan Demir, Kudüs’ün bir insanlık sorunu olduğunu savunarak; “Kudüs kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır. Bunun için diyoruz ki, Kudüs´ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Ümmetin özgürlüğü için bugün Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid’i Aksa’yı yalnız bırakmama günüdür. Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım. İslam ülkelerinin terörist ile ilişkilerini normal hale getirmesini sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz” diye çağrıda bulundu. Protesto eyleminde İsrail aleyhine sloganlar da atıldı.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri, Antakya ve Dörtyol’da gerçekleştirilen protestolarla da kınandı. İHH İnsani Yardım Derneği Dörtyol Temsilciliği üyeleri, Mescid-i Aksa’nın bir an önce ibadete açılması gerektiğini vurgularken, İHH Antakya Temsilciliği üyeleri de, İsrail’in, Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını her geçen gün artırdığını ifade ederek bunun asla kabul edilemeyeceğini kaydettiler. (Haber: İlyas Edip TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here