Melekler, Fenerbahçe’yi Saf Dışı Bırakarak Finale Uzandı

0
159

PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe’yi 65-59’luk skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Tempolu başlayan mücadelenin ilk çeyreğini Katsiaryna Snytsina ve Courtney Paris’in ürettiği sayılarla 26-20 geride tamamlayan Fenerbahçe, daha sonra dengeyi yakaladı. Bu bölümde Bahar Öztürk’ün hücumda sorumluluk almasıyla skor üreten Hatay temsilcisi, 15.dakikada durumu 32-26 yaptı.

Üçüncü periyotta Birsel Vardarlı Demirmen ile hücumları organize eden Fenerbahçe, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. İkili oyunları iyi değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, bir ara 8 sayılık farkı yakalarken, mola alan Fenerbahçe, aranın ardından alan savunmasına dönerek, rakibini de top kayıplarına zorladı.

Mücadelenin final periyotuna 49-46 üstün giren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Merve, Bahar ve Paris’in etkili oyunuyla 34. dakikada 10 sayılık farkı (58-48) yakaladı. Hücumda skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında kontrolü elinden bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, karşılaşmadan da 65-59 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Bahar Öztürk seçilirken, başarılı oyuncuya ödülünü PTT Mardin Başmüdürü Abdülkadir Karaboğa takdim etti.

Hatay’ın Melekleri, PTT Kadınlar Türkiye Kupası Finalinde Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaşacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here