Mehmet Tamer Güngör’den Karlıoğulları Efsanesi!

0
105

Belen’in bilinmeyen tarihini kaleme alan Mehmet Tamer Güngör’ün merakla beklenen “Karlıoğulları Efsanesi” adlı eseri çıktı. Kitap yazarı Mehmet Tamer Güngör, Gazetemiz Köşe Yazarlarından Yaşar Bilgin ve Öner Çetinkaya ile birlikte gazetemizin idarehanesini ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli’ye imzalı kitabını takdim etti.

Bu romanda tarihten ilham alarak Belen ile ilgili olay, olgu, öykü ve yaşam biçimini kısa bir süreçte anlattığına değinen Güngör, kitabın içeriğinde Karlıoğulları’nın yiğit, dürüst, aydın, çalışkan ve hayırsever insanlar olduğunu, bu güzel insanların acıklı öykülerinin, iyi, kötü, aykırı algılar, düşünceler ve davranışlar içinde sunulduğunu kaydetti. Okurları 18. yüzyılın ikinci yarısına götürecek ve bir solukta okunabilecek yalın anlatım tarzı ile olayları birebir yaşıyormuş duygusu oluşturmaya çalıştığını kaydeden Roman Yazarı Güngör, ayrıca, az da olsa Belen’in toplumsal yaşamını tanıma olanağı sunduğunu da kaydetti.

Kitabın yazarı Mehmet Tamer Güngör, 1946 yılında Belen’de doğdu. Liseyi bitirdikten sonra Vekil Öğretmenlik yapan Güngör, Öğretmen Okulu Fark Derslerinin vererek İlkokul Öğretmeni oldu. Daha sonra 4 yıllık eğitimin ardından Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Eğitim İdaresi, Planlaması ve Ekonomisi bölümünden mezun oldu. Kahramanmaraş’taki hizmetleri ve Askerlik görevinin ardından İsdemir’de Organizasyon Metot ve Eğitim Müdürlüğünde 30 yıl çalıştı. Müdür Yardımcısı olarak emekli oldu ve ilk romanını yayınladı.

Belen’in bilinmeyen tarihini anlatan ve ibret alınıp ders çıkarılacak acıklı bir söylence niteliğindeki kitap tüm seçkin kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinden temin edilebilir. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here