Meclis Toplantısı Sataşmalara Sahne Oldu!

0
34

2 Maddenin Görüşüldüğü Dünkü Meclis Toplantısı Yine Gündem Dışı Konuşmalara Sahne Oldu. Konuşmaların Ana Konusu İse Düğünyurdu ve Şekere Bölgesine Dökülen Çamurdu…

İskenderun Belediye Meclisi dün meclis salonunda, Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, başkanlığında toplandı. Gündem maddesindeki iki konuyu karara bağlayan mecliste gündem dışı konuşmalar dikkat çekti.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır; “Suriye’den kaçan vatandaşların sanayi camiinde konaklamaları büyük sıkıntılara yol açıyor. Cami ibadethaneden çıkmış durumda! Esnaf da bu durumdan mağdur! Bu konu ile ilgili İskenderun Belediyesinin bir şeyler yapması gerekiyor. Orası utanç sahası olmuş durumundadır” dedi. Şandır ayrıca, çöp artıklarının dağ gibi olduğunu ve İskenderun için kangren haline geldiğini de belirtti.

Belediye Başkanı Hesap Vermelidir

9-10 yıl önce fotoğraflarla, çöp depolama yerinin bu noktaya geleceğini söylediğini dile getiren EDP Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon ise; “Onlar zehir atığıdır. Doğaya bırakılamaz. Orada biriktirilmesi ile bu zehir toprağa ve suya karışıyor. Çevreye verilen zararın sorumlusu belediye başkanı hesap vermelidir. İskenderun halkı buna layık değildir ve biran önce çözüm bulunması gerekiyor.

Ayrıca, Yelken Kulübünün imarının ve ruhsatının mahkeme kararı ile iptal ettirilmiş olmasına karşın, ne hikmetse orası kullanılmaya devam ediyor. Hatta ruhsatsız yerde ekler yapıldığı yönünde duyumlar geliyor. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanını eleştirirken, başkanın söylemlerini eleştirdiklerini söyleyen Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten de; “Balık Lokantası yapılacaktı yapılmıyor. İmam Hatib’e verilen harç malzemesi sözü yerine gelmedi. Başkan çok sözler söylüyor ama tutmuyor. Birde çöp fabrikasından çıkan çamuru ihaleyi alan firma değil, belediye oraya döküyor. Bu çamuru firmaya vermiyorlar. Bu durumdan Düğünyurdu ve Şekere sakinleri şikâyetçi!” şeklinde konuştu.

Fabrika Kademe-Kademe Devreye Giriyor

Çöp fabrikası konusunda söz alan Mustafa Özen de, “Çamuru vermiyor diye bir şey yok! O çamur yaklaşık 10-15 yıldır oraya dökülüyor. Yeni dökülüyormuş gibi bunu 2 yıla sığdırmak doğru değildir. Komposto tesisi devreye girmediğinden o çamur şimdilik değerlendirilemiyor ve oraya dökülüyor. Komposto tesisinin devreye girmesi ile bu çamurun geri dönüşümü sağlanarak bundan gübre elde edilecektir. Fabrika tesisi kademe-kademe devreye giriyor. Ama ne hikmetse geçmişte o çamuru oraya dökenlerden hiç söz edilmiyor. Bu da yanlıştır” dedi.

Fen Lisesi Gidiyor Haberiniz Var mı?

CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise, geçen toplantıda yaşanan bazı sağlık durumlarından ötürü CHP’den 5 kişinin meclise gelememesinin ardından, belediye başkanının grubuna sahip değil imajı yaratılmak istendiğini fakat bunun doğru olmadığının altını çizdi. Çöp konusunda da tesisin kademe-kademe devreye girdiğini vurgulayan Turan; “Lokantaya izin çıkmadığı bilinmesine karşın neden halen bu konuyu gündeme getirdiklerini anlamış değilim!” dedi.

Önemli bir konuya da dikkati çeken Turan; “İskenderun’da bulunan Tosyalı Fen Lisesi gidiyor. Bilmem bundan haberiniz var mı? Her ilde bir tane olması yönünde alınan karar neticesinde Antakya’da kurulmaya başlanan Fen Lisesi ile İskenderun’daki kapatılacak. Bu konuda da duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu yönde çalışalım” diyerek görüşlerini açıkladı.

Ayrımcılık Yapıyor Sözünü Kabul Etmiyorum

Yapılan eleştirilere ve konuşmalara cevap veren Meclis Başkanvekili Özer Çağşar da; “Kişisel konuşmalar şehre hiçbir fayda sağlamaz. Kente katkı sağlayacak konular için zamanımız var. Bu yönde konuşalım. Çöp fabrikası hakkında konuşuluyor ama bu konuya tek taraftan bakılıyor. Çöp fabrikasında, bürokrasi nedeni ile gecikme yaşandığını malum hepiniz biliyorsunuz. Tesis zamanında yapılsa idi, şu ana kadar hizmette olurdu. Bizler bu göreve geldiğimizden beri 10 yıllık bu zararı ortadan kaldırmak için, bu fabrikanın kurulması için çaba sarf ediyoruz. Fabrika bitmek üzere ama sanki 2-3 yıldır bu çamur oraya atılıyor gibi lanse ediliyor. Bu yanlıştır!

Suriye’de kaçan vatandaşlar için iktidar ve il yöneticileri bu konuda sorun olmadığı yönünde açıklamalar yapmaktalar. Ama işin söylendiği gibi olmadığını, İskenderun ve Antakya iyi biliyor. Ayrıca belediye hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadı. Yapmayacakta! Ayrımcılık yapacak en son grup CHP ve belediye idaresidir. Eksiklikler vardır buna da ayrımcılık demek doğru değildir. Ayrımcılık yapıyor sözünü kabul etmiyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan Aşkarbeyli Mıntıkası 2802 Nolu parselin kentsel dönüşüm alanı yapılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporunun reddi oy çokluğu ile kabul edildi. 2. madde olan Gecekondu Önleme Bölgelerinde yapılacak olan konutların tespiti ve dağıtımını denetlemek üzere ihtisas komisyonunun seçilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu maddesinin görüşülmesi sonunda; komisyon kurulmasına gerek olmadığına oy çokluğu ile karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here