Matkap; “Hep Birlikte, Hatay Üzerinde Oynanan Oyunlara Karşı Durmak Zorundayız”

0
218

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap; “Hep Birlikte, Hatay Üzerinde Oynanan Oyunlara Karşı Durmak Zorundayız”

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP ilçe kongrelerine katılmak üzere Hatay’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap, Hatay’daki birlik ve beraberliğin korunmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Hatay’daki iç huzurun, iç barışın bozulması için çeşitli oyunlar oynandığını ve oynanmaya da devam ettiğini öne süren Matkap, bu oyunlara ancak birlik içinde karşı durulabileceğinin altını çizerek; “2013’te Reyhanlı’da patlayan bombalar aslında bütün Hatay’a atılan bombaydı. Hatay’da bir Sünni-Alevi çatışması çıkartmak istediler. Etnik çatışma çıkarılmak istendi ama başaramadılar. O dönemlerde dikkat edin Türkiye’yi kutuplaştırma siyaseti başladı ve devam ediyor. Antakya’nın, Defne ve Antakya diye ayrılmasını içime sindiremedim çünkü onu siyasi kurnazlıkla yaptılar. İskenderun’daki bölünmeyi de içime sindiremedim. Eğer Arsuz ve İskenderun eşit olarak seçime girseydi büyük bir farkla 2 belediyeyi de kazanmış olurduk. Tüm bunları sürekli hatırlatmamız gerekiyor. Hatay üzerine niye oyun oynanıyor? Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Suriye’yi 3 devlete bölme projesi var. Suriye’nin 3 devlete bölünmesi için de şu anki Suriye’nin coğrafi yapısı yetmiyor. Hatay coğrafyasını da oraya katarak bu üç devleti yaratmak istiyorlar. Biz bu nedenle Hatay’daki huzuru çok önemli buluyoruz.

Sayın belediye başkanımızın altyapı hizmetleri, üstyapı hizmetleri önemli, mimari hizmetleri önemli, bunlara bir şey demiyoruz. Hatay’ın UNESCO tarafından gastronomi kenti olarak ilan edilmesi önemli, EXPO 2021’in Hatay’da yapılacak olması önemli… Ama Hatay’ın iç huzuru, iç barışı hepsinden daha önemli. Çünkü biz 2013’teki oyunu bütün kanaat önderleri, Alevisi ile Sünnisi ile Türküyle Kürdüyle bütünleşerek bozduk. Hatay’daki çatışmayı engelledik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hataylıların, kentine, kanlarının son damlasına kadar sahip çıkacaklarına emin olduğunu vurgulayan Matkap; “Büyükşehir Belediyesi’nin bizde olması, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmesi Hatay’daki huzura, iç barışa önemli katkılarda bulunuyor. Atatürk, hasta yatağında iken ona bakan doktor anılarını yazdı. Hatay’ın anavatana katılması için hasta haliyle Mustafa Kemal Atatürk, Adana’ya gelmişti. Orada Fransızların Hatay’ı terk etmesi için birtakım müzakerelerde bulundu. Doktoru diyor ki ‘Adana’ya gelmesi nedeniyle hastalığı biraz daha ağırlaştı ve ölümü çabuklaştı.’ Mustafa Kemal Atatürk’e bizim minnet borcumuz var, ona karşı sorumluluğumuz var. Bu nedenle hala, Hatay üzerinde oynanan bu oyunları hep birlikte izlemek zorundayız, hep birlikte ona karşı durmak zorundayız. Hatay’dan kimse bir karış toprak umut etmesin. Hataylıların tamamının, kanının son damlası gitmeden Hatay’dan kimse bir karış toprak alamaz. Hataylıların hiçbiri, hangi partili olursa olsun, Mustafa Kemal Atatürk’e ihanet etmez” şeklinde konuştu.

“Bu Ülkeyi Nasıl Yönetmişsiniz?”

Açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili de konuşan Matkap; “15 Temmuz darbe girişimi genelkurmay başkanına rağmen, kuvvet komutanlarına rağmen, Emniyet Genel müdürüne rağmen ve MİT müsteşarına rağmen, hükümete rağmen yapıldı. Eğer bunlar size rağmen devlet içinde bu kadar güçlü hale gelmişlerse, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde, Milli Eğitim’de, adliyede bu örgüt, bu çete bu kadar güçlenmişse, sizden destek almadan mı oldular? Yoksa siz bunun farkında mı değildiniz? Bunların işbirliğiyle bu örgüt kuruldu. Bu örgüt, FETÖ örgütü değil ki, bu örgüt Türkiye’yi kontrol altında tutmak isteyen, Türkiye’yi teslim almak isteyen, bir yabancı emperyalist devletin kurduğu bir örgüttür. Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ile işbirliği ile yapılmış bir örgüttür bu. Ne zaman çıkar çatışması oldu bunlar dalaştılar. Sizden habersiz kurulmuşsa eğer bu FETÖ örgütü, siz bakan mısınız, siz Başbakan mısınız, siz bu ülkeyi nasıl yönetmişsiniz? MİT müsteşarının işi ne?” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here