“Matematik Hayat Kurtarmaz Ama Trafik Kuralları Hayat Kurtarır”

0
130

sude-emniyetMinik Yürekten Büyük Söz!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ayşe Sude Yanık, İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazdığı mektup ile gönüllerde taht kurdu.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü makamına oturan ve duygularını bir mektupla iletmek isteyen Sude, okuluna döner dönmez içindeki sevgiyi kâğıda döktü. Emniyetin trafik melekleri gibi birçok etkinliklerine katılan küçük kız o yaşta verilmek istenen trafik eğitimini çok güzel kavrayarak hayatına uygulamaya başladı. 4. Sınıf öğrencisi Sude, yazdığı mektupta kendine hayran bırakacak düşüncelere yer verdi. Sude mektubunda; “Türk polis teşkilatı Dünyadaki en seçkin teşkilatlardan birisidir. Görevleri sadece suçluları bulmak ve onları adaletin önüne çıkartmak değil zamanında müdahale ederek suçları önlemesi gibi bundan da daha çok büyük görev yapmaktadırlar. Ben bu yaşta verdiğiniz eğitim ve projelere katılarak yaptığınız çalışmaların farkındayım ve fedakârlıklarınızı görüyorum. Mektubumu Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle bitiriyorum: ‘Polis kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itimat edilmelidir’” dedi.

Ayrıca 4. Sınıf öğrencisi Sude, Trafik dersinde yaşanan bir olayda matematik mi önemli yoksa trafik mi önemli sorusuna aldığı eğitimlerinde sayesinde yanıt vererek sınıf öğretmenini ve arkadaşlarını hayran bıraktı. Sude, matematik dersinin trafikte hayat kurtarmadığını ama trafik kurallarının ve trafik bilincinin kazandırılması sonucu birçok hayat kurtarıldığını ve kimsenin hayatını kaybetmediğini belirtti.

Küçük yaşta bilinçlendirmenin önemini her daim vurgulayan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın ve bütün görevli polislerin yaptığı çalışmalar, küçük Sude gibi birçok öğrencinin hayatını olumlu yönde etkilemesi, yapılan eğitimlerin meyvelerini verdiğinin göstergesi oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here