“Cumhuriyetimizi Korumaya And İçtik; Kararlıyız”

0
20

Mansuroğlu; “Cumhuriyetimizi Korumaya, Her Türlü Tehlikeye Karşı Dimdik Ayakta Tutmaya And İçtik; Kararlıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile birlikte Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu.

CHP İskenderun Ailesi, yarın kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıt Alanında çelenk töreni düzenledi. Törende ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Burada günün anlam ve önemine yönelik bir açıklamada bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Cumhuriyetimiz, ilan edilişinin 99’uncu yılını 29 Ekimde dolduruyor. Cumhuriyet, 19 Mayıs 1919 Aydınlanma Yürüyüşü ile başlayan, Dış Güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın taçlandırdığı Türk Devleti’nin adıdır. Cumhuriyetimiz, insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının başında sayılan ve 20. yüzyıla damgasını vuran Mustafa Kemal  Atatürk’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği en güzel ve en anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir.

1920-1930’lu yıllarda Avrupa’da pek çok ülke  Faşizm-Nazizm-Komünizm baskısında bunalırken Türk Toplumu’nu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Halkçı-Laik ve Devrimci niteliğini koruma amacını güden Devrim Kanunları ulusumuza armağan edilmiştir. Egemenliğin kaynağını Ulus’a veren, kadın-erkek eşitliğinde insanlarımıza çağ atlatan, aklın ve bilimin öncülüğünde Laikliği yerleştiren, geçmişte Saray Saltanatını yıkan, halifeliği kaldıran Cumhuriyetimiz, bugün de yeni Saray saltanatı heveslilerine fırsat vermeyecektir.

Rejimin ve devrimlerin sahibi ve bekçisi Türk Gençliği kendisine emanet edilen Cumhuriyeti, sonsuza dek koruyacaktır. Cumhuriyet’i yozlaştırmak isteyen gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün direniş, inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz. Tutarlı, kararlı, devrimci yapımızı eğmeden, bükmeden Dış Düşmanlara ve onların işbirlikçilerine, Cumhuriyeti yozlaştırmak, onunla inatlaşmak ve hesaplaşmak isteyen kimi zavallılara karşı Cumhuriyetimizi korumaya, her türlü tehlikeye karşı dimdik ayakta tutmaya and içtik; kararlıyız. İnanıyoruz, başarmaya devam edeceğiz. Yolumuz, aydınlık ve açık olsun Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here