Malzemeler Bomba Yapımızda mı Kullanılacaktı?

0
64

bombalı gemi iddiasıRO-RO gemisiyle Mısır’dan İskenderun Limanına gelen bir TIR’a düzenlenen operasyonda, bomba yapım düzeneğinde kullanılabileceği düşünülen çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

RO-RO gemisiyle geçtiğimiz hafta sonu Mısır’dan İskenderun Limanına gelen bir TIR’a düzenlenen operasyonda, bomba yapım düzeneğinde kullanılabileceği düşünülen çok sayıda malzeme ele geçirildi. Operasyon sonunda TIR şoförü ile birlikte malzemenin alıcısı olduğu belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

İskenderun Limanına RO-RO gemisi ile Mısır’dan gelen TIR’a Emniyet ve Gümrük Muhafaza ekipleri ortak operasyon düzenledi. Cuma akşamı düzenlenen operasyon kapsamında şüpheli görülen TIR’da arama yapıldı. Yapılan aramada TIR içinde bomba yapım düzeneğinde kullanilebilecek bazı malzemeler ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak 1 şüpheli gözaltına alınırken, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. TIR ise operasyon sonunda liman içerisinde güvenli bir bölgeye çekildi ve yetkililerce mühürlendi.

Kimliği açıklanmayan TIR şoförü, malzemeleri İskenderun’da oturan bir Suriyelinin talep ettiğini bildirirken, bu ifade üzerine gözaltına alınan Suriyeli şahıs ifadesinde malzemeleri Suriye’de satmak için istediğini söyledi. Öte yandan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hatay Valiliği Ele Geçen Malzemeleri Açıkladı

İskenderun Limanına gelen gemide yapılan operasyon sonunda askeri malzeme yakalandığı iddiasına yönelik Hatay Valiliği de bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“31 Ekim 2013 Perşembe günü İskenderun Limanında Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mısır’dan gelen Ro-Ro gemisi içinde yer alan TIR’ların akaryakıt depo muayenelerini kontrol esnasında; bir araçta farklı adetlerde, markalı ve markasız güç kaynağı, telsiz bataryası, şarj cihazı, telsiz şarj yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni, devre ve kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili gözaltına alınan şahıs ‘Malzemeleri Suriye’ye götüreceğini’ beyan etmiştir. Olay adli mercilere intikal ettirilmiş olup, konu bütün yönleri ile incelenmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here