Mahmut Aydıncı; “OHAL Derhal Kaldırılmalı!”

0
146

ihd-aciklama6İHD İskenderun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aydıncı; “OHAL Derhal Kaldırılmalı!”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi, OHAL’in uzatılmaması ve kaldırılması için talep ve şikâyetlerini içeren bir imza kampanyası başlattı.

Şube binasında bir araya gelen üyeler adına konuşan İHD İskenderun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aydıncı, OHAL kararnameleriyle korku çemberi yaratıldığını öne sürerek; “15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasından sonra demokrasi ve özgürlükler adına rahat bir nefes alan toplum ne yazık ki olağan üstü hal (OHAL) kararname ve uygulamalarıyla sivil bir darbe ile yüz yüze geldi. TBMM denetiminden bile geçirilmeyen OHAL kararnameleriyle keyfiliğin egemen olduğu baskı rejimiyle bir korku çemberi yaratıldı” dedi.

Resmi yetkililerin çeşitli tarihlerde yapmış oldukları açıklamalardan elde edilen ve artarak değişen veriler olduğunu söyleyen Mahmut Aydıncı; “İlk 50 günde; 40.000 gözaltı, 20.000 tutuklama yapıldı. 80.000 çalışan açığa alındı. 45 gazete, 24 radyo, 18 TV, 15 dergi, 29 yayınevi, 3 haber ajansı kapatıldı” dedi.

Kimseye savunma hakkı bile tanınmadığını ifade eden Mahmut Aydıncı; “Savunma hakkı dahi tanınmadan kamu görevlerinden çıkarılanlar dernek ve vakıfların kapatılması, mal varlıklarına el konulması gibi uygulamalar OHAL sonrasını da etkileyecek insan hakları ihlalleridir. 30 günlük gözaltı, 5 günlük müdafi görüş yasağı, müvekkil avukat gizliliğin kaldırılması, duruşmalarda avukat sınırlaması 1990’ların, 12 Eylüllerin işkenceli günlerine dönüştür. Usul, Yer, Süre, Sebep, Amaç açısından hukuka uygun bir OHAL bulunmamaktadır. Toplumsal ihtiyacımız despot idareler değil, özgürlükçü rejimlerdir. Biz Hak ve Özgürlüklerine sahip çıkan yurttaşlar olarak TBMM’den OHAL’in uzatılmamasını, derhal kaldırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here