Maganda Kurşunu, 17 Aylık Bebeğin Kafasından Çıkarıldı

0
222

gelişim-mucize1Erzin İlçesi’nde maganda kurşunuyla başından vurulan 17 aylık Ela Senem Erol, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yaşama tutundu.

Dörtyol Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilen Ela bebek, Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger tarafından ameliyata alındı. Ameliyatı yaklaşık bir saat süren Ela bebeğin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürerken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ela bebeğin genel sağlık durumu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özkan Özger; “17 aylık Ela bebeğin tetkikleri tamamlandıktan sonra, acil olarak ameliyata aldık. Yaklaşık bir saat süren ameliyatımızda; parçalanan kafatası kemikleri temizlenerek beyin zarı onarıldı, kurşun çıkarıldı ve kemikten sızan kanama durduruldu. Kurşunun giriş ve gidiş yönünü düşündüğümüzde, Ela bebeğin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kurşun bir santim sağdan gitmiş olsaydı, bebeği şuan kaybetmiş olabilirdik. Ela bebek, şuan yoğun bakımda ve genel durumu iyi. Bir aksilik olmazsa, üç gün sonra taburcu edeceğiz” dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan anne Çiçek Erol ise, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Özkan Özger’e teşekkürlerini sunarak; “Amcamın Erzin’den aldığı evi görmeye gidiyorduk. Yolda çocuğumu yürütürken, Ela’nın başına bir anda bir şey isabet etti ve kanlar içerisinde yere yığıldı. O an hemen, ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesi’ne gittik. Kızımın başına isabet eden cismin kurşun olduğunu hastanede öğrendik. Ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildik. Op. Dr. Özkan Özger, kızımı hemen ameliyata aldı. Ameliyat çok şükür iyi geçti. Allah doktorumuzdan razı olsun” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here