Litvanyalı Öğrenciler Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulunda

0
108

milli eğitim müdürüSuçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve Litvanya Raseiniu r.Girkalnio  Ortaokulu’nun beraber hazırladığı, Türkiye koordinatörlüğünü Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar’ın üstlendiği, “Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor” isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius iki taraflı Okul Ortaklıkları projesinin ilk toplantısı 30 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında İskenderun’da yapıldı.

Projenin bu faaliyetine, Litvanya’daki ortak kurumdan bir öğretmen ve bir okul müdürü katıldı. 1 Hafta süren etkinliklerde, Litvanya’dan ülkemize gelen öğretmenler, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere, Litvanyaca kursu verdi ve okulda çeşitli çalışmalara katıldı. Ayrıca, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü, İskenderun Belediye Başkanı ve İskenderun Ticaret Borsası ile temaslarda bulunan heyet, bugün de Antakya gezisi ile çalışmalarına son verecek.

İskenderun Suçıkağı Okul Müdürü Aytaç Yaman, İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, Litvanya Öğretmenleri Loreta Aiciuene ve Okul Müdürü Raminad Urzas İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu projenin amacının; öğrenciler ve kurumlar arasında işbirliği ile öğrenciler arasında kültürel farkındalığı arttırmak ve iletişim yoluyla aslında farklı olduğunu düşündüğümüz kültürlerin, birbirlerine benzer yönlerini göstermek olduğunu belirtti.

Bu tür projelerin eğitici yönünün yanı sıra uluslararası halkların kaynaşmalarında aradaki mesafeleri kaldırarak, insan ilişkilerin pekiştirilmesinde ve toplumların kültürel açıdan birbirilerini tanımalarına vesile olduklarını kaydeden Keleşoğlu, katılımcıların adeta birer turizm elçisi olduklarını belirterek onları tebrik etti ve bundan sonrada başarılarının devamını diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here