Lisans Yerleştirmede Simya Başarısı

0
633

simya koleji1Lisans Yerleştirme Sınavında bu yıl Simya Koleji’nin 2 öğrencisi Türkiye 122.si ve Türkiye 187.si oldular. Sınavda Hatay Birinciliği ve Türkiye 122.liğini elde eden Bleda Burat, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nü tercih ettiğini belirtti. Burat; “Başarımın temelinde düzenli çalışmam yatıyor. Simya’nın verdiği eğitime ek olarak evde de çok uzun süreler çalışıyordum. Başarı tesadüfen gelmiyor” dedi.

Türkiye 187.si olan Refik Mert Çam da “En önemli prensip düzenli çalışmaktır. Simya Eğitim Kurumlarının da katkısıyla bu başarıyı elde ettim. Hayatımı tamamen disiplin altında sürdürdüm. Ben ODTÜ Elektrik-Elektronik Bölümü’nü tercih ediyorum” dedi.

Simya Eğitim Kurumları Kurucusu Selim Baysal, eğitim anlayışlarını ve başarılarının nedenlerini anlattı. Baysal, Simya’nın 2002 yılından bu yana eğitim görevini sürdürdüğünü belirterek; “13 yılda binlerce öğrencimizi ülkemizin seçkin üniversitelerine yolcu ettik. Yönetimimizden öğretmen kadromuza, rehberlik servisimizden bilgi işlem servisimize kadar her kadememiz başarılı bir nesil, özgüveni yüksek birer dünya insanı yetiştirmek için özveriyle çalışmaktadır. Simya ailesi olarak hedefimiz, öğrencilerimizi istedikleri okullara yerleştirmenin yanı sıra, gelecekte söz sahibi, donanımlı ve üretken bireyler olmalarını sağlamaktır” dedi.

simya koleji2

Başarılarımız Sürpriz Değil

2 yıl gibi kısa sürede birçok şube açarak Simya Koleji eğitim anlayışını tüm Türkiye’ye kazandırdıklarını belirten Selim Baysal; “2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında hizmete giren Simya Koleji ile eğitime yeni bir bakış açısı kazandırdık. Kapalı yüzme salonu, yüzme havuzu, at çiftliği, bale ve dans salonu, paten sahası, müzik stüdyoları, cep sinemaları, tiyatro salonları gibi birçok sosyal imkanlarımızla ‘Dünya İnsanı’ yetiştirme yolunda büyük adımlarla ilerliyoruz. Ne kadar büyük kampus, okul yaparsak yapalım, eğitim-öğretim için öğretmen o kadar önemlidir. 2004 yılında kurduğumuz Simya Dergisi Yayınları akademik başarımızı en yüksek düzeye çıkarmıştır. Öğrencilerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfederek, kendilerini gerçekleştirebilmeleri ve keşfedebilmeleri adına her türlü imkanı sağlamaktayız. Başarılarımız bu nedenle sürpriz değil” şeklinde konuştu.

Simya Eğitim Kurumları Kurucusu Selim Baysal, başarılı öğrencilere birer armağan verdi. Öğrenciler ve aileleri birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here