Lider, Kilis Maçını da Kayıpsız Geçti!

0
185

payas bldspor28Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. grup temsilcilerimizden yenilgisiz lider Payas Belediyespor 1975, geçtiğimiz hafta sonu cezası nedeniyle Kahramanmaraş’ta konuk ettiği Kilis Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın her iki yarısından attığı gollerle sonuca giden Payas Belediyespor, en yakın takipçisi ile arasında bulunan 3 puan farkını korudu. Mavi-Beyazlılar şampiyonluk için bu hafta sonu son 90 dakikaya çıkacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Lider Payas Belediyespor, karşılaşmanın 5. dakikasında Murat Kurt ile öne geçti. Galibiyet golünün ardından oyun kontrolünü iyice eline alan Payas ekibi, rakip kalede tehlikeli ataklar geliştirse de aradığı ikinci golü bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 üstünlükle kapadı. İkinci yarıda skora eşitlik getirmek için yoğun bir çaba içerisinde olan konuk ekibe kalesini kapatan Payas Belediyespor 1975, karşılaşmanın 65. dakikasında Ekincan ile sonuca ulaştı. Zorlu karşılaşmadan 3 puan çıkaran lider, en yakın takipçisi 44 Malatyaspor’un da bu hafta galip gelmesiyle aradaki 3 puan farkı korunmuş oldu.

Maçı izlemeye Kahramanmaraş’a giden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, maç sonrasında futbolcu, teknik heyet, yönetimin galibiyet sevincine ortak oldu. Belediye Başkanı Altan; “Takımın sezonun başından bu yana sürdürdüğü mücadele ve aldığı başarılı sonuçlarla şampiyonluğa koşuyoruz. Bu galibiyet şampiyonluğun ilanıdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın! Payas’ın başarısını tüm Türkiye konuşacak. Masada her türlü oyuna rağmen Payas’ın şampiyonluğunu engellenemeyecekler. Payas halkı ve sporcusu kenetlendi ve bir birine inandı. Herkes gelsin mücadelesini sahada yapsın” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Mehmet Ay’da bölge halkına şampiyonluk sevincini yaşatacaklarına inandıklarının altını çizerek; “Türkiye futbol liglerinin namaglûp tek takımıyız. Türlü oyunlara rağmen Allah yanımızda oldu. Kalan son maçımızı da alıp 3. Lige çıkacağız. O nedenle şimdi bu maçı unutup Elazığ İl Özel İdarespor maçına yoğunlaşacağız” dedi.

Elde edilen başarının baş mimarlarından Teknik Direktör Ender Tıraş, hedeflerine ulaşabilmek son bir 90 dakika kaldığını bu zorlu karşılaşmadan da galip gelmek gerektiğini ifade ederek; “Şampiyonluk için Kilis maçı bizim için büyük önem taşıyordu ve Kilis’i de mağlup etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Oyuncularımda bulunduğumuz durumun bilincinde. Bu bilinçle 12 Şubat stadyumundan galibiyet ile çıktık. Bundan sonraki Elazığ İl Özel İdarespor maçını da aynı oyunla galip gelebilmek için futbolcularım kendilerine verilen görevi sahada en iyi şekilde yapıp, zorlu deplasmandan 3 puan ile ayrılacaklar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here