Kurtuluş Gününde ‘Çelenk Sunma’ Töreni!

0
24

Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti İskenderun’umuzun, Kurtuluş Bayramının 83’cü yıldönümü dolayısıyla, kentimizde çelenk sunma töreni ve çeşitli etkinlikler tertip edildi. Söz konusu tören ve etkinlikler “Kademeli Normalleşme” esasları çerçevesinde icra edildi.

5 Temmuz Pazartesi günü (bugün) saat 10.00’da Anıt Alanında icra edilen çelenk sunma töreni; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasını müteakip Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şahadete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız da göndere çekildi.

Kurtuluş Günü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Kırk Asırlık Türk yurdu Hatay’ın, ‘Benim Şahsi Meselemdir’ diyerek, Anavatana ilhak sürecinde yoğun gayretleri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda; tasada ve kıvançta ortak değerleri paylaşan, milli şuur ve ülkü etrafında toplanmış kadirşinas İskenderun halkı olarak, güzide ilçemizin “5 Temmuz 1938” tarihi itibariyle düşman işgalinden kurtarılışı ve anavatana ilhak oluşunun 83’ncü yıldönümünü sevinç ve coşkuyla idrak ediyoruz” denildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here