Kuran-ı Kerimi Okuma Yarışması Yapıldı

0
237

kuran okuma1İskenderun İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarda Kuran okuma kursuna katılan 35 civarında bayan kursiyer, “Kuran-ı Kerim’i yüzünden okuma” yarışmasına katıldı. İlçe birinciliği için birbirleri ile yarışan kursiyerler arasında 17 yaş altında Emine Koca ve 17 yaş üstünde de Kadriye Yayla ilçe birincisi oldular.

İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun da jüri üyeliğini yaptığı Kuran-ı Kerim’i yüzünden okuma yarışmasına bu yılda iyi bir katılım oldu. Hamidiye Camii’nde gerçekleştirilen yarışmada, yarışmacıların heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Müftü Kavillioğlu; “Bu yarışmada aslında bizler için hepiniz birincisiniz fakat biliyorsunuz ki bu yarışmada 1 kişi birinci olacak. O nedenle bu yarışmada önemli olan okuduğunuz Kuran’dan feyz almanızdır” diyerek, yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmacılara önemli bir hatırlatmada bulunan Kavillioğlu, seneye yarışmada Diyanet’in hazırladığı Kuran-ı Kerim şartı aranacağını o nedenle buna dikkat etmelerini, başkalarının hazırladığı Kuran-ı Kerim’in kabul edilmeyeceğini duyurdu.

kuran okuma2

Yapılan yarışmaların sonunda 17 yaş altında Kemal Seher Özkan Kuran Kursu öğrencisi Emine Koca ve 17 yaş üstünde de Arpaderesi Köyü Kuran Kursu öğrencisi Kadriye Yayla ilçe birincisi oldu. Bu öğrenciler 8 Mayıs günü İl birinciliği için ilde yarışacaklar. Yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacıya çeyrek altın, kitap ve değişik hediyeler verilirken, tüm yarışmacılara da katılımlarından dolayı Kuran-ı Kerim ve seti hediye edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here