Kulüpler Birliği ve Yabancılar (1)

0
44

Değerli okurlarım, yine sizlerden gelen mailler ve sorularla yolumuza devam ediyoruz. Başlık sizleri yanıltmasın. Fazla şişkin olmasın diye kısa kestim. Sorduğunuz sorular hem ilginç ve de çok anlamlı. Dağarcığımı karıştırarak ayrıntılı biçimde siz değerli okurlarıma yanıtlamaya özen göstereceğim. Sizlerden gelen sorular düşüncelerimi yoğunlaştırıyor ve de yoluma ışık tutuyor. Zaten bir yazar, toplumun sesine kulak verip, onların duygularını anlayabilmeli. Okurlarıma sonsuz teşekkürler…

Son aylar içerisinde okurlarımın yakından ilgilendiği ve acil yanıt istedikleri konular şunlar: Kulüpler Yasası, Kulüpler Birliği, Yabancı Transferler, Kulüplerin Altyapıları, Play-Off Faydalı mı, Zararlı mı? Okurlarımın bizzat bana yönelttikleri 18-20 soruyu harmanladığımda bunlar ortaya çıkıyor. Yerimiz elverdiği kadar yanıtlayacağım. Bir de, çalışan bayan okurlarımın ki, bunların çoğu öğretmen olduğunu hemen belirtmeliyim. Bu nedenle de kulağa hiç de hoş gelmeyen tezahüratlardan başlamak istiyorum. Küfür ve kavga o kadar nahoş bir hadisedir ki, o eylemleri yapanları kameraya alsanız ve ertesi gün kendisine seyrettirseniz, inanın utancından yerin dibine girer diye düşünüyorum.

Bu sözlerim herkes için geçerli olmayabilir; ancak bu söylediklerim statlarda pek geçerli değil. Herkes alabildiğine gidiyor. Kendisini bilemem ama çevresini rahatsız ettiği kesin. Futbol maçlarına giden bayan sporseverler bu küfür olaylarından çok müşteki. Bu nedenle de maçlara gitmiyorlar. Şehrimizden söz etmiyorum genel olarak böyle.

Efendim, büyük şehirlerimizde çok bulundum oralardaki tezahüratları yakından bilirim. Sanmayın ki, sadece erkekler küfrediyor da kadınlar sütten çıkmış ak kaşık. Onlar koro halinde öyle güzel küfrediyorlar ki, tadına da doyum olmuyor doğrusu. Onların küfür tekniklerini bir makalemde anlatmıştım, tekrarlamaya gerek yok, antipatik olmaya da hiç gerek yok, bu nedenle geçiyorum.

Altyapıların bu konuya etkinliği var mıdır? Altyapılarda, gençlerimize sadece futbol öğretilmez, oralarda spor ahlakı daima ön plandadır. Onları eğiten hocalar ahlaklı olmanın altını çizerek öğrencilerine anlatırlar. Ben de bir takımın alt yapısında yetiştiğim için buralardaki gelişmeleri yakından biliyorum. Bütün bunlara rağmen birçok futbolcu neden küfürbaz oluyor dersiniz? Bunun sebebi nedir?

Bunun iki önemli nedeni vardır. Genç öğrencinin aile yapısı, takımın koçu ve yardımcılarının tutumu! Genç ve tecrübesiz olmak tabii ki suç değildir, onların öğreneceği çok şey bulunmaktadır. Çekirdek aile ve hocaların tutumunu da yarın ki sayımızda sizlere ayrıntılı biçimde sunacağım. Yarınki sayımızda!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here