“Küçükarmutlu’da Öldürülen Yılmaz Öztürk’e Yargısız İnfaz mı Yapıldı?”

0
168

hilmi yarayıcı6CHP’li Vekil Yarayıcı, İstanbul Sarıyer’de 20 Yaşındaki Bir Gencin Polis Kurşunuyla Hayatını Kaybetmesini Meclise Taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ün ölümünü, bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı. Konuyu meclise taşıyan Hatay Milletvekili Yarayıcı, sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlamasını istedi.

Milletvekili Yarayıcı önergesinde, 20.02.2016 Pazar günü saat 23.00 sıralarında İstanbul Sarıyer’de Küçükarmutlu Fatih Sultan Polis Merkezi’ne bombalı saldırı yaptığı iddiasıyla 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ün polis tarafından vurularak hayatını kaybettiğini belirtti. Görgü tanıklarının anlatımlarına  göre Yılmaz Öztürk’ün, saldırı yapıldığı iddia edilen polis merkezine 700 metre ötede arkasından ateş edilmek suretiyle vurulmuş olduğunu ve son sözünün “Abi beni niye vurdun, ben evime gidiyordum” olduğunu ifade etti.

Yine görgü tanıklarının ve öldürülmeden on dakika öncesine kadar yanında bulunan arkadaşının ifadelerini de önergesine taşıyan Yarayıcı, söz konusu ifadelere göre, Yılmaz Öztürk’ün iş çıkışı bir arkadaşıyla buluşarak bir barda bir şeyler içtiklerini ardından eve gitmek üzere ayrılmalarının hemen ardından vurulduğu iddialarına değindi.

“Polis Merkezine Saldırı Olmadığı İddiaları Mutlaka Aydınlatılmalıdır”

Öztürk’ün vurulmasında açıklanması gereken karanlık noktaların bulunduğunu ve bunların mutlaka açığa kavuşturulması gerektiğini de belirten CHP’li Vekil Yarayıcı, söz konusu karakol çevresinde oturanların herhangi bir saldırıya ait silah ve bomba sesi duymamalarının şüphelere yol açtığını, bu şüphelerin giderilmesi için mutlaka saldırıya ait mobese görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here