KPSS’de Soruların Çalındığı İddiası Derhal Aydınlatılmalıdır

0
29

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (Töb-Sen) Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sonrası yaşananlara değindi.

Sınav sonrası erişime açılan soruların bir yayınevinin sorularıyla aynı olmasının “çalıntı” iddialarını gündeme getirdiğini hatırlatan Ezer; “TÖB-SEN olarak bizde KPSS sorularının şıklarının dahi aynı olmasının tesadüf olmayacağını düşünüyoruz. Daha önceki yıllarda FETÖ’nün elemanlarının sınav sorularını çalmış, yandaşlarına vermişti. Soruyoruz şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı? FETÖ dışında farklı bir cemaat mi bu soruları çaldı?

Her yıl başta KPSS olmak üzere birçok merkezi sınava şaibeli demekten utanır hale geldik. Bu kaçıncı şaibeli sınav? İktidarın yaptığı tüm sınavlarda şaibe olduğuna inanç oluşmaya başladı. Vicdanlı olan herkes bu sınavda sorunun şıklarının dahi aynı olmasını sorgular, bununda tesadüf olduğunu düşünmez. Bir yayınevinin soru kitapçığındaki sorularının tıpatıp aynı olması konusunda ÖSYM’den ikna edici açıklama bekliyoruz.

Bir yayınevi şıklar dahil soruları tıpa tıp nasıl oluyor da tutturabiliyor? Bu sınava giren tüm gençlerin kaygısı giderilmeli adalet sağlanmalıdır. Ayrıca ÖSYM liyakat ilkesiyle yeniden yapılandırılmalıdır. ÖSYM yıllardır soru kitapçığının çalınması konusu da şaibelidir yıllardır bu konuda gerekli adım atmayan iktidar, MEB ve YÖK de şaibelidir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here