‘Koruyucu Aile’ Uygulaması ile Çocuklara Sıcak Bir Yuva Sağlanıyor

0
98

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yürüttüğü proje çerçevesinde hayata geçirilen ‘Koruyucu Aile’ uygulaması ile çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlanıyor.

Konu ile ilgili olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in Başkanlığında Valilikte düzenlenen toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamındaki Koruyucu Aile Uygulaması hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ile diğer ilgililerin de katıldığı sunumun ardından bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, projenin amacının; koşulları uygun olan ailelerin, yuva himayesinde ve devletin gözetiminde bulunan çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlamak olduğunu söyledi.

İlimizin, koruyucu aile tarafından yuva sağlanan çocuk sayısında 10. sırada yer aldığına dikkat çeken Vali Lekesiz, halen koruyucu aile yanında 38 çocuğun bulunduğunu, 290 çocuğun daha sıcak bir yuva beklediğini ifade ederek, “Her insanın, bir dünya olduğundan hareketle, bir insanın sıcak bir aileye kavuşmasının, bir alemin aileye kavuşması olduğunu değerlendirip var gücümüzle çalışacağız. Geleceğimizin emanetçisi, güzel çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sağlayarak onları mutlu eden ailelerimizin, çocuklarımızın mutluluğundan dolayı kendilerinin de mutlu olacağına inanıyorum” dedi.

Vali Lekesiz, projenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını hatırlatarak, koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim, sağlık ve diğer tüm maddi giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here