“Korkunun Ecele Faydası Yok, Gideceksiniz”

0
42

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Korkunun Ecele Faydası Yok, Gideceksiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlçe binasında partililerle bir araya gelen Başkan Yüksel, Genel Başkanlarının açıkladığı 17 maddelik esnafın sorunları ve çözümleri ile ilgili önerileri, kendi imkanlarıyla çoğaltarak tüm esnaflara dağıttıklarını kaydetti.

CHP Belen ilçe örgütü olarak, partilerini yerelde ve genelde iktidara taşımak için canla başla çalıştıklarını kaydeden Yüksel, buna engel olmaya çalışanların asla başarılı olamayacaklarını vurgulayarak; “Sesimizi kesemezsiniz, çalışmamızı durduramazsınız. Biz kararlıyız; şu anda müjde veriyorum; ‘Cumhuriyet Halk Partisi Sarımazı’da birinci parti olacak.’ Ve Cumhuriyet Halk Partisi ilk yapılacak seçimde iktidar partisi olacak.  Bu millete, bu devlete ne yaptığınızı artık herkes görüyor” dedi.

Vatandaşlara gerçekleri anlatmak için gayret göstereceklerini kaydeden Yüksel; “Aciz, bilgisiz insan kişiyle uğraşır, bilgili insan, vatana, yaşadığı yere hizmet etmek isteyen insan da işiyle uğraşır. Biz işimizle ilgileneceğiz, halka gideceğiz, vatandaşa gideceğiz, doğruları anlatacağız.

% 50,5 mutsuz insanımız var. İnsanlarımızın yüzde 86’sının borcu var, yüzde 76’sı yurt dışına kaçmak istiyor gençlerimizin… 3 milyondan fazla genç işsizimiz var. Bunu konuşacaksınız, gerçekleri konuşacaksınız, dedikoduyla bir gemi yürümez… Biz bu manzarayı tersine çevirmek için azimle, kararlılıkla mücadele etmek zorundayız. Bunları konuşmak zorundayız. Bunları anlatmak zorundayız. Vatandaşımız perişan, evine ekmek götüremiyor. Bu askıda ekmekle çözülecek sorun mu? Onun içine katığı kim koyacak? Onu da mı askıya çıkaracağız? Sadece ekmek mi askıda? Demokrasi, askıda, özgürlükler askıda, hak, hukuk, adalet askıda, anayasa askıda… Bu şartlar altında ekonomide düzelmez… Demokrasinin, hukukun, adaletin olmadığı bir yerde ekonomi düzelmez.

Sayıştay raporları yayınlandı, yakında sayıştayı da kaldıracağız ya da değiştireceğiz diyecekler. Sayıştay raporlarında Türkiye’deki yolsuzluğun, talanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkının nasıl yendiğini açıklandı. 5703 tane yolsuzluk ve vurgun tespit edildi. Ekonomide manzara bu… İşsiz sayısı %30’un üzerinde… Esnaf perişan, çiftçi perişan, köylü perişan… İthalat da vergiler sıfırlandı, çiftçi inim-inim inliyor… Türkiye’nin binlerce dönüm arazisi ekilmiyor, üretim yok…” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinin de doğru yönetilmediğini savunan Yüksel, 20 milyona yakın grip aşısına gerek duyulurken 1 milyon küsur aşı alınmasını eleştirdi. Yüksel; “Pandemi başlangıcında o üç kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar, zatürre aşısını ve şimdi de grip aşısını yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bir grip aşısını üretemez hale geldik. Çünkü aşı üretim merkezlerinin kapısına kilit vurdunuz. Bu manzarayı değiştirmek zorundayız, manzaraya dur demek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partililere düşen görev işte ülkenin bu manzarasını halka giderek tek tek anlatmak, halkı ikna etmek, halkımızla beraber halkın iktidarını kurmak… Vazifemiz bu, vicdanımız rahat, biz bunu yapıyoruz” dedi.

Erken seçimi CHP’nin değil halkın istediğini vurgulayan Yüksel; “Ülke yangın yeri, mutfak yanıyor, cep yanıyor, tencere yanıyor. Erken seçimi Cumhuriyet Halk Partisi istemiyor erken seçimi halk istiyor. Adalet bağırıyor, hukuk bağırıyor, anayasa bağırıyor, onlar istiyor. Bu şekilde gitmez. Biz vatanı yürekten sevenler bu manzarayı, bu kaosu, bu karanlığı görüyoruz derken seçimi talep ediyoruz. Korkunun ecele faydası yok, gideceksiniz” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here