Korkmaz’ın Dövülme Anının Görüntüleri Ortaya Çıktı

0
92

ali ismail korkmaz4Gezi Parkı protestoları sırasında darp edilerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anının görüntüleri ortaya çıktı. Korkmaz’ı sivil polislerle birlikte esnafın dövdüğü de görüntülerde yer aldı.

Jandarma Kriminal Birimi tarafından açılan ekmek fırının silinmiş güvenlik kamerası görüntülerinde koşarak sokağa giren Ali İsmail Korkmaz’ı önce fırın sahibi ile yanındaki akraba ve arkadaşları çelme takıp durduruyor. Bu kişilerden bazıları Ali İsmail Korkmaz’ı yumruk ve tekmelerle döverken, kaldırıma yığılıp kalan Ali İsmail Korkmaz’a bu kez gelen sivil polis memuru M.S, 3 kez tekme atıyor. Görüntülerde tekmelerden bazılarının Korkmaz’ın kafasına isabet ettiği görülüyor. Ali İsmail Korkmaz, polisin tekmelerinden sonra ayağa kalkıp koşarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntüler Bilgisayardan İki Kez Silindi

Olayın görüntüleri saniye-saniye Harman Fırın’ın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme olayı ile ilgili soruşturmanın başlatılması üzerine fırın sahipleri bu görüntüleri bilgisayarlarından iki kez sildirdi. Buna rağmen fırının bilgisayar hard diski soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından Ankara’daki Jandarma Kriminal Birimi’ne gönderildi. Silinmiş görüntüler burada uzman ekip tarafından kurtarıldı. Görüntülerin ortaya çıkması ile Ali İsmail Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru M.S. ile olayın meydana geldiği sokaktaki fırının sahibi İ.K, akrabaları R.K. ve M.V. gözaltına alındı. 4 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Ayağına Çelme Takarak Yere Düşürdüm

Aranan diğer şüpheli, başka bir fırında pideci olarak çalışan E.H. da 10 gün sonra Konya’nın Yunak ilçesinde jandarmalar tarafından yakalandı. Eskişehir’e getirilen E.H. ifadesinde kendilerinin fırının önünde dururken sivil bir polisin bağırarak kaçan eylemciyi durdurmayı istediğini söyledi. H.D. ifadesinde şu iddialarda bulundu:

“Bir polis bize doğru bağırarak koşarak gelen eylemciyi yakalamamızı istedi. Fırın sahibi ve yanındaki iki kişi şahsa hamle yaptı. Ben de koşarak gelen şahsın ayağına çelme takarak yere düşürdüm, ancak vurmadım. Ben sadece devletin polisine yardım edeyim diye hamle yaptım. Fırındaki 3 kişi düşen kişiye elleri ve ayaklarıyla vurdular. Bunun üzerine şahıs bir süre yerde yattı. Yerde yatmakta olan şahsa, bize ‘Yakalayın’ diyen sivil polis gelip 3-4 tekme vurdu. Yerde yatan şahıs daha sonra ayağa kalkarak kaçtı.”

Adliyeye sevk edilen E.H. 15 Ağustos tarihinde çıkarıldığı nöbetçi 6 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here