Konumuz Yine Egzersiz (2)

0
35

Değerli okurlarım, her sözün başında “Önce sağlık ve afiyet” deriz ya. Demek oluyor ki, sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor. Dün de söylemiştim hatırlayacağınız gibi, sağlıksız insanların kendine bile yararı olmaz. Şimdi, benden yanıt bekleyen (soruları olduğu için) okurlarıma seslenmek istiyorum. Hiç kimse “Çok yoruluyorum, hiç vaktim müsait değil” ayaklarına yatmasın. Spor yapmayı kafasına koyanlar en müsait ortamı mutlaka bulurlar.

En azından, alınan kalorinin azaltılması, iş dışında aktif olmaya çalışılması, çay bir bardak suyu özellikle kendilerinin gidip almalarında büyük faydalar bulunmaktadır. Çalışanlar için önerilerim şunlar olacaktır: İş yeriniz fazla uzak değilse bunu bir avantaj olarak kabul edebilirsiniz. Hava müsaitse yürüyerek ya da bisikletle işe gidebilirsiniz, aynı zamanda beden eğitimin, sporun en iyisini yapmış olursunuz. Deneyin… Evinizin iş yerinize yakınlığı gibi bir şansa sahip değilseniz, arabanıza binin ama büronuza kadar gitmeyin, belli bir mesafede park edin ve yürüyün, isteyerek ve severek yürüyün.

Çok katlı binalarda ya da plazalarda çalışanlar için, önemli bir spor imkânı ise merdivenlerdir. Kesinlikle asansöre binmeyin. Büyük şehirlerde 30-40 katlı plazaların son katında çalışıyorsanız, o zaman asansöre binin, bence hiçbir sakıncası yoktur. Öğle yemeğinden sonra arkadaşlarınız arasından bir yürüme grubu oluşturarak, kendinizi fazla zorlamadan yarın saat yürümenizde büyük faydalar vardır.

Zamanınızı çoğu evde geçiyorsa, televizyon karşısında da aktif olunabilir. Televizyonun karşısına bir basamak yüksekliğinde bir yükselti koyup inme çıkma tarzında bir egzersiz yapılabilir. Sabahları erken kalkmaya alışmakta da yararlar vardır. Rahat bir giysi içinde çevrenizi turlayın. Eğer spor yapmayı sevmiyorsanız, cam çerçeve silin ve yerleri paspaslayın.

Bu sözlerim de hayvan sevenler için. Eğer köpeklerle aranız iyiyse ve de kaniş cinsi bir köpeğe sahipseniz, bu sizin için biçilmiş kaftan. Hangi saat olursa olsun düzenli bir biçimde köpeğinizi gezdirebilir ve aynı zamanda ailenizle birlikte egzersiz yapmış olursunuz. Bunu da bir deneyin…

Masa başı çalışmasını sevenler için önemli bir uyarımız da şunlar olacaktır. Gerçekten vakit bulamıyorsa, ciddi enerji harcayacak hareketlerden ve sık-sık kullanılan sırt ve bel kaslarını çalıştıracak hareketler, ilgili kasları germe egzersizleri yapmaya çalışmak pekâlâ mümkündür.

Tek başınıza spor yapmaktan hoşlanmıyorsanız, hafta sizin için yeterli olabilir. Komşularınızla bu yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz. Yürüyüş esnasında sohbete fazlaca itibar etmeyin. Yürüyüşü tamamlamadan yorulduğunuzu fark edersiniz. Spor yaparken makyajlı olmanız gerekmez.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here