Kobiler Büyük İşletmelerle Adana’da Fuarda Buluşuyor

0
83

itso-adana fuarı1‘Mega Satın Alanlar Zirvesi’ Organizatörlerinden İTSO’ya Ziyaret

İTSO Başkanı Yılmaz; “Bölge Ekonomisi İçin Önemli Bir Organizasyon”

Doğu Akdeniz’in en büyükleri arasındaki 50 işletmenin satın alma yetkilileri ve yaklaşık 200 KOBİ, Start Fuarcılık’ın düzenlediği ‘Mega Satın alanlar Zirvesi’nde bir araya gelecek. Fuarı organize eden yetkililer İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, fuar hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Büyük işletmelerin ihtiyaçlarını daha ekonomik ve zamanında temin etmelerini, KOBİ’lerin pazar payını artırmalarını hedefleyen ‘Mega Satın alanlar Zirvesi’nin, 25 Kasım 2015’te gerçekleştirileceği belirtildi. Start Fuarcılık tarafından organize edilecek ‘Mega Satın alanlar Zirvesi’yle ilgili meslek odalarıyla işbirliği görüşmelerine başlandı. Organizasyona, Doğu Akdeniz’deki 50 büyük işletmenin satın alma birimi yetkilileri ile yaklaşık 200 KOBİ’nin katılması bekleniyor.

Kaynaklar Yerinde Kalıyor

Ziyarette konuşan Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, güçlü ekonomilerin başarı sırrında en önemli etkenlerden birinin de kaynakların yerinde kullanılması olduğuna dikkat çekti. Özden; “Hammadde, ara mamul, yedek parça ve hizmet ihtiyacını kaliteli ve ekonomik olma koşuluyla üretim yerinde temin eden işletmeler daha hızlı büyüyor. Yani, büyük işletmelerle KOBİ’lerin daha etkin işbirliği yaptığı, alışverişlerini artırdığı kent ve bölgelerde kaynaklar yerinde kalıyor. Bu kaynaklar yeniden yatırıma, ar-ge’ye, insan kaynağına ve sosyal projelere yerinde harcanıyor. Bu döngüyü başaran bölgeler daha sağlıklı büyüyor, alım gücü yükseliyor ve daha yaşanabilir kentler ortaya çıkıyor. Biz de bölgemizin bu yönde büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ı içine alan Doğu Akdeniz Bölgesi’ni kapsayacak etkinlikle ekonomimizin gelişimine farklı bir pencere açmak istiyoruz” dedi.

Şimdiden İlgi Yüksek…

Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk de alanında Türkiye’nin ilki olacak etkinliğe şimdiden hazırlandıklarını belirterek, “Bölgedeki meslek odalarının, iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve tabii ki konunun tarafları olan büyük işletmelerin ve KOBİ’lerin ısrar ve heyecanı bizleri böylesi önemli bir etkinliğe hazırladı. Organizasyonun henüz tanıtım aşamasında bile ilgili her çevreden aldığımız yoğun destek, ülke genelinde ses getirecek bir aktiviteye ev sahipliği yapacağımızın göstergesi oldu. Fuarcılıkta ülke genelindeki deneyimimizi bu aktiviteye yansıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Zirvenin İçeriği…

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yer alan, başta Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında bulunan işletmeler başta olmak üzere geniş çapta satın alma gerçekleştiren firmaların satın alma birim yetkileri zirvede hazır bulunacak. Her sektörden ürün ve hizmet sağlayan KOBİ temsilcileri kendileri için belirlenen randevu süreçlerinde büyük işletmelerin satın alma yetkilileriyle birebir görüşecek. Bölge meslek odası, iş dünyası sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından firmalar ikili görüşmelere geçecek. Gala yemeğiyle sona erecek aktivitede yeni iş birlikteliklerine imza atılacak.

 Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise,  İskenderun’un özellikle demir-çelik ve filtre sektörü açısından önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek; “Bu sektörlere bağlı olarak diğer kobiler ve hizmet kolları da bölge ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. İTSO olarak fuara katılmak isteyen işletmeler de görüşülüp, bu organizasyona katılmaları için üzerimize düşen ne görev varsa bizler de yapmaya hazırız. Önemli olan bölgemiz işletmelerinin böylesi önemli organizasyonlarda yer lamasıdır. Bu tür fuar organizasyonlarında işletmeler arasında yapılacak olan ticari anlaşmalarının bölgemiz ekonomisine daha canlılık getireceğine inanıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here