Kızılay, Yardıma Muhtaç İnsanlarımızın Yanında

0
70

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Yönetim Uzmanı Seden İlhan, Kızılay İskenderun Şubesi olarak, yardıma muhtaç olan herkesin, her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kızılay İskenderun Şube binasında yer alan, giyim, erzak, temizlik ürünleri depolarında yer alan ürünler hakkında bilgiler veren İlhan; “Öncelikle ihtiyacı olan vatandaşlarımızı belirliyoruz. Belirledikten sonra tüm kıyafet ihtiyaçlarını karşılıyoruz, yanlarında olmaya çalışıyoruz. Okullarda, öğretmenlerimizle beraber ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi belirliyoruz, okullarda da yardımlarımız oluyor. Elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya çalışıyoruz. En büyük ödülümüz onların güler yüzlülüğü oluyor. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Ürünler bağışçılarımız tarafından geliyor, hiçbiri kullanılmamış, etiketleri üzerinde, sıfır ürünlerdir. O şekilde vatandaşlarımıza veriyoruz.

Geçtiğimiz ay 4000 kişiye elimizi uzattık. Senede ortalama 15 bin kişiye ulaşıyoruz. 4000-5000 vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz her ay. Pandemi süresince yardımlarımız arttı yine vatandaşımızın yanında olduk, her zaman yanındayız. Her ay aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayımızı gittikçe artırmaya çalışıyoruz, daha çok kişiye ulaşmaya, daha çok kişiye yardım etmeye çalışıyoruz.

Giyim dışında hijyen kitlerimiz de var, vatandaşlarımıza onları dağıtıyoruz, pandemide özellikle hijyen kitlerimiz, gıda kolilerimizi çok fazla vatandaşlara dağıttık. Pandemide bayağı bir sıkıntıya düştü vatandaşlarımız, biz de onların yanında olmaya çalıştık, hala da devam ediyoruz. Ramazan’da da gıda kolilerimiz geldiği zaman o şekilde yanlarında olacağız. Biz yardım yapmaktan mutlu oluyoruz onlar da mutlu olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Annelere ‘Sevgi Bohçası’

Yeni doğan bebekleri için, annelere ‘Sevgi Bohçası’ dağıtımında bulunduklarını da kaydeden Seden İlhan; “Yeni doğan bebeklerimiz için alt-üst giyim takımlarımız, mama önlüğü, çorap, patiklerin olduğu poşetleri her anneye veriyoruz. Sevgi bohçamızda ayrıca çocuk bezi, pamuk, bebek havlusu, anne için bir gecelik, iç çamaşırı, biberon, bebek yağı, krem, ıslak mendil, şampuan, sabun, ateş düşürücü ve bir küçük oyuncağımız var. Şu an 675 parçamız hazır, 150 çocuğumuza gidecek. Geçen ay 350 çocuğumuza ulaştık. Her ay elimizden geldiği kadar bu şekilde hazırlıyoruz, annelerimize teslim ediyoruz hastaneye” diye konuştu.

Kızılay’dan yardım alan vatandaşlar da, her türlü ihtiyaçlarını buradan karşılayabildiklerini bunun için tüm Kızılay çalışanlarına minnettar olduklarını dile getirdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here