Kızılay İskenderun Şubesi Depremzede Çocukların Yüzünü Güldürdü

0
35

Türk Kızılay İskenderun Şubesi, Türk Kızılay İskenderun Çocuk ve Gençlik Merkezi ile birlikte Aremsis Tenis Akademisinde depremden etkilenen çocuklar için etkinlik düzenledi.

Yaşanan büyük felaketin ilk gününden bu yana yaptığı yardımların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Türk Kızılay İskenderun Şubesi gönüllüleri, bu kez depremden etkilenen çocuklarla birlikte eğlendi, oyunlar oynadı, şarkılar söyledi, onlara psikolojik destek vererek yüzlerini gülümsetmeye çalıştı.

Çocuklara tek tek hediye de veren Kızılay gönüllüleri adına konuşan Kızılay İskenderun Şube Müdürü Seden İlhan; “Çocuklarımızın yanında olmaya geldik. Çocuklarımız yaşadığımız büyük depremden çok etkilendi. Psikolojik ve ruhsal olarak çocuklarımıza destek olmaya geldik. Çocuklarımız için burada etkinlik yapmaya, kafalarına toparlamalarına yardımcı olmaya geldik. Bir nebze de olsa yüzlerini gülümsetmeye çalışacağız. Genç Kızılay arkadaşlarımızla da beraber etkinlik yapacağız, çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz, onlarla oyunlar oynayacağız. Biz İskenderun Kızılay Şubesi olarak termos, meyve suyu, bisküvi, balon, hikâye kitapları, el kitapçıkları dağıtarak yüzlerini gülümsetmeye çalışacağız” diye konuştu.

Çocukların hissettiği ağır travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için yanında olan gönüllüler ve Kızılay Psiko-sosyal destek sorumlusu Mehmet Koyun da; “Deprem bölgesinde aktif bir şekilde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Biz İskenderun çocuk koruma merkezi olarak deprem bölgesindeki grup çalışması, sosyal etkinlikler ve genel kültürel etkinlikler düzenleyerek çocuklara tramvayı atlatmalarını, çocukların özgüvenlerini kazanmasını sağlayacağız. Gönüllülerimiz aracılığıyla çalışmalar olacak. Çocuklarımız arasında yarışmalar olacak, yüz boyama, balon taşıma etkinliklerimizi yapılacak. Çocuklarımızın korkularını bir nebze de olsa en aza indirmeyi tekrardan sosyal hayata katılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Depremzede çocuklara Tenis Akademi okulunun kapıları da açıldı. Tenis baş Antrenörü Eren Emre, Aremsis Akademi olarak, deprem sonrasında çocukların hem deşarj olabilmeleri, hem motivasyonlarını artırmak üzere Mayıs ayında tekrar faaliyete başladıklarını belirterek; “Şimdi Kızılay ile beraber ortak çalışma içerisindeyiz. Bu etkinlikte mevcutta bulunan sporcularımızla birlikte hem Kızılay’ın verdiği desteklerle yüz boyama etkinlikleri, kitap okuma etkinliği ve Kızılay’ın ikramlarını sunduk” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here