“Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın, Telefonu Hemen Kapatın”

0
94

kaymakam özyiğit11Kaymakam Özyiğit’ten Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyarı!

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, son zamanlarda özellikle kentimizde artan ‘Telefon Dolandırıcılığı’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Özyiğit, açıklamasında, bir takım uyarılarda bulunarak; “Son zamanlarda İlçemiz genelinde meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarında arayan şahıs kendisini Savcı, Hâkim, Asker, Polis vb. unvanlar ile tanıtarak vatandaşlara bir suça karıştıkları, bundan dolayı zarar görebilecekleri, suç konusu altın, ziynet ya da nakit paranın evlerinde yapılacak sözde aramada çıkması halinde yargılanacakları ve ceza alacakları, görüşme yaptıkları telefonları kesinlikle kapatmamaları ve görüşmeden kimseye bilgi vermemeleri tehdidi ile mağdur vatandaşların para ve ziynet eşyalarını kapılarına kadar gelerek veya ikametlerinin balkonundan aşağıya attırmak suretiyle alarak haksız kazanç sağlamaktadırlar.

Devletin en yüksek makamlarından en altındaki memuruna kadar hiçbir görevlisinin vatandaşımızın hiçbir şekilde para, ziynet veya değerli eşyasını istemek gibi bir yetkisi yoktur. Sizleri arayarak Hâkim, Savcı yâda kolluk personeli olduğunu söyleyen şahıslarca talep edilen para, ziynet yâda değerli eşyalarınızı kesinlikle ikametlerinize gelen şahıslara elden teslim etmemeniz, telefon ile arayan şahısların yönlendirmeleri ile banka yâda PTT şubelerine yâda verilen hesap numaralarına para yatırmamanız ve hesap bilgilerinizi yâda kişisel bilgilerinizi paylaşmamanız gerektiğini bir kez daha önemle belirtiyoruz. Böyle bir olaya maruz kalan vatandaşlarımızın telefonlarını hemen kapatarak 155 Polis İmdat Hattına bilgi vermeleri ve en yakın kolluk güçlerine bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here