Kırıkhan’da Doğalgaz  Boru Hattının İlk Kaynağı Yapıldı

0
100

kirikhan-dogalgaz1Vali Ata; “Hatay İçin Elimizdeki İmkanları Seferber Edeceğiz”

Kırıkhan’da Doğalgaz Temel Atma töreni düzenlendi. Koyuncu Höyüğü’nde düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Hatay Valisi Erdal Ata, Kırıkhan ilçesinin hava kirliliği sorununu çözecek olan doğalgaz tesislerinin temel atma töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Vali Ata, Doğalgaz yetkililerinden yatırımı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yapıp süreyi kısaltmalarını isterken; “Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi’nin de doğalgaz çalışmaları ile beraber yapması gereken altyapı çalışmalarının birlikte yönetmesi, hem vatandaşlarımızın çekeceği sıkıntıların asgari düzeye inmesini sağlayacak hem de yapılmış olan yerlerin tekrar tekrar bozulup yeniden yapılmasını önleyecektir.

kirikhan-dogalgaz2

Yani milli servetin heba olmasının önüne geçecektir. Karayolları ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanması halinde Valilik olarak devreye girip gerekli izinlerin alınması konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu yatırımlar bir an önce başlasın ve planlanan süreden daha kısa bir zamanda tamamlansın” dedi.

 Hatay’ın kendileri için bir bütün olduğunu ifade eden Vali Ata; “Kırıkhan ve diğer ilçelerimizin birbirinden hiçbir farkı yok. Görev yaptığımız süre içinde ilçelerimizin beklediği tüm kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimize, herhangi bir ayrım yapmadan başta eğitim, sağlık, ulaşım vb konularda elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğimize asla şüpheniz olmasın” dedi.

kirikhan-dogalgaz3

Aksagaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan ise proje kapsamında yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.  Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise; “Yıllardır özlemini çektiğimiz, yaşam kalitemizi yükseltecek bir döneme giriyoruz. Buradan Kırıkhan’a doğru baktığımız zaman bir sis bulutunun yani zehrin Kırıkhan’ın üzerine çöktüğünü hepimiz biliriz. Bugün atacağımız bu temelle İnşallah bu zehirli havadan kurtulacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde protokol üyeleri, Kırıkhan’da yaşam kalitesini değiştirecek olan doğalgaz  boru hattına temsili ilk kaynağı yaparak hattın temelini attı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here