Kimlik Hırsızlığı Her Gün Artıyor

0
129

kimlik hırsızlığıYapılan araştırmalara göre Türkiye’de yılda 3 milyon 750 bin kişinin kimliği çalınıyor. İnternet kullanıcılarının dikkatsizliğinden faydalanılarak ya da dış mekânlarda; alışveriş yapılan yerlerde, ofiste ya da TC kimlik numarasının kullanıldığınız her hangi bir yerde kimlik bilgilerinin çalınması sonucu, kart kopyalama yöntemiyle hesapların boşaltılması ya da kötü amaçlar uğruna kullanılması işten bile değil.

Kimlik bilgilerine ulaşan art niyetli kişiler kişinin adına şirket kurulabiliyor, sahte çek ve senet imzalanabiliyor. Bu yüzden aşağıda yer alan önlemleri dikkate alarak kimlik bilgilerinizin gizliliğini saylayabilirsiniz;

*Kart ekstrelerinizi, vergi kayıtlarınızı çöpe atmadan önce okunmayacak hale gelene kadar yırtın. *Ödeme bilgilerinizi sadece bilinen ve güvenilir internet sitelerinde paylaşın. *Kolay tahmin edilebilecek şifreler oluşturmayın. Şifrelerinizde harf, rakam ve işretler kullanın. *Kimlik fotokopilerinin üzerine “Sadece…kullanımı içindir. Başka amaçla kullanılamaz!” notu mutlaka yazın. *TC Kimlik numaranızı kimseyle paylaşmayın veya zorunlu olmadıkça hiçbir belgenin üzerine yazmayın. *Kullanmadığınız bilgileri, ofis veya ev bilgisayarınızda asla bulundurmayın. *Mutlaka anti-virüs yazılımına sahip olun ve düzenli olarak güncellendiğinden emin olun.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here