Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
91

gündem kısa1Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliği Yönetimi Belirlendi

Özel İskenderun Bahçeşehir Koleji, Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta iççinde okulun konferans salonunda yapıldı. Öğrenci velilerinin katılımıyla yapılan toplantı sonucunda, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı boyunca faaliyet yapacak Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu oy birliğiyle seçildi. Özel İskenderun Bahçeşehir Koleji, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yeşim İnan, Sema Yücelen, Fatma Alcıkaya, Hülya Eren, Ece Can, Meliha Çaylı, Fulya Başdemir.  Ayrıca genel kurul sonunda Oya Makar ve Filiz Şanlı da Denetim Kurulu üyeliğine seçildiler.

Antakya’ya İkinci Engelli Aracı Şarj Dolum İstasyonu

Antakya Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik olarak yapılan çalışma ve hizmetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Engelli vatandaşları mutlu edecek ve yaşmalarını kolaylaştıracak bir hizmete imza atan Antakya Belediyesi, engelli aracı şarj dolum istasyonunun ikincisini kurdu. Engelli aracı şarj dolum istasyonunun ikincisi Belediye Parkı içinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Antakya Şubesi binası önüne yerleştirdi. Toplumun bir ferdi olan ve bu toplumda yaşama hakkına sahip olan engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduklarını dile getiren Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu anlamda engelli vatandaşlarımıza destek olması amacıyla, engelli aracı şarj dolum istasyonunun ikincisini kurduk. Engelli vatandaşlarımız bu dolum istasyonlarında diledikleri zaman engelli araçlarının şarj dolumunu yapabilirler” dedi. Engelli aracı şarj dolum istasyonunun ilki kısa bir süre önce Arkeoloji Müzesi yanındaki alanda kurulmuştu.

Hassa’da Eğitimin Kalitesini Yükseltme Toplantısı

Hassa’da eğitimin kalitesini yükseltme toplantısı yapıldı. Hassa Belediyesi Konferans salonunda yapılan toplantıya, Hassa Kaymakamımı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının değerlendirildiği toplantıda, 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve planlanan hedefler de anlatıldı. Slayt eşliğinde Hassa’nın eğitim durumunun özetlendiği toplantıda konuşan Hassa Kaymakamı Tekbıyıkoğlu; “Bir yıl içerisinde sınavla ortaöğrenime yerleşen öğrenci sayısında önceki yıla oranla % 91,9’luk bir artış sağlandı. Tıpkı geçen sene olduğu gibi bu sene de düzenli olarak deneme sınavları yapacağız. Rehber öğretmenler tarafından öğrenci ve velilere sınav kaygısını azaltma eğitimi verilecek, meslek tanıtımı yapılacak, Merkezi Sınavlar ile ilgili bilgilendirme yapılacak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim okullarının tanıtımı konularında seminerler verilecek. Öğrencilere yönelik rehberlik yönlendirme çalışmalarını planlı olarak yapılacak. Okullarda hazırlık kursları açılacak, deneme sınav sonuçlarının titizlikle değerlendirilecek öğretmenlere ve okul idarelerine geri dönüşümlerde bulunulacak ve hedefler bir önceki seneye göre tadil edilip yükseltilecek” şeklinde konuştu. Eğitim toplantısı, Kaymakamlık Proje Ofisi Personeli Gözde Özbek’in Avrupa Birliği projeleri konulu sunumunun ardından sona erdi.

Payaslı Muhtarların Kaymakamlarından İsteği

Payas Kaymakamlığı’nın tertip ettiği tanışma ve dayanışma yemeği, Payas Belediyesi konuk evinde düzenlendi. Yeni ilçe olan Payas’a sonradan dahil edilen köylerin muhtarları ile mevcut mahalle muhtarları keyifli bir ortamda gerçekleşen yemekte, tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Ayrıca sohbet esnasında muhtarlar, Payas’ın hak etmediği deniz ve hava kirliğinin sebeplerine değinerek, bir taraftan deniz tarafındaki sanayi kirliliği diğer taraftan ilçede kurulan 7 adet taş ocağının çıkardıkları gürültüyü gündeme getirdiler. Nakliye kamyonlarının yollarını bozduğunu, dağdaki faal taş ocaklarının kullandıkları dinamitlerin köylere ve çevredeki yerleşim bölgelerine adeta taş yağdırdığını, insanların can ve mal varlığına zarar verecek şekilde, gürültü ve hava kirliliğine sebebiyet verdiğini, bu anlamda mücadele ettiklerini belirterek Kaymakam İrfan Demiröz’den yardım istediler. Kaymakam Demiröz ise gereken tüm tespitleri yaptıklarını, ilçenin her karış sokağı ve alanında ne sorun varsa tespit ettirdiğini, gerekli çözüm odaklı çalışacaklarını belirtti. İlçenin sanayiciye de ihtiyacı olduğunu ama en önemlisi insana ihtiyacı olduğunu, ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ ilkesini çok iyi bildiğini, imkân ve çözüm üretilmediği takdirde ‘Ya bir yol bulun, ya bir yol açın ya da yoldan çekilin’ diyeceğini sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here