Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
77

Büyükşehir Belediyesi ‘Hatay Kart’ İçin Marketlerini Arıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın 15 ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Hatay Kart’ ile gıda alışverişi yapılaması amacıyla bakkal ve marketler ile anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde üreten ve paylaşan toplum olma yolunda sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak faaliyet gösteren HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Doku Ekibi, Hatay halkının ihtiyaçlarını gidermek amacıyla toplumsal yardımlaşma bilinciyle hareket ediyor. İnsanlara yardım ederken onları diğer insanların yanında utandırmamak, kırmamak ve onların ihtiyacına göre özgürce hareket edebilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Hatay Kart’, vatandaşların ihtiyaçlarını daha modern bir şekilde karşılayacak. Bu proje sayesine yardıma muhtaç kişilerin onurunu incitmeyen, saygın bir hizmet sunulacak.

Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nde “Evlilik” Semineri

Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nde, sosyal belediyecilik hizmetleri çatısı altında, “Evlilik” konulu seminer düzenlendi. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Hanımlar Lokali’nde düzenlenen semineri Antakya Belediyesi Aile Danışmanı Sosyolog Sibel Hersanlıoğlu tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Seminere katılan hanımlar merak edilenleri sordu, Hersanlıoğlu ise soruları yanıtlamanın yanı sıra yol gösterici bilgiler sundu. Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nde her hafta farklı bir konunun ele alındığı ve hanımların büyük bir ilgi gösterdiği aile danışmanlık seansları her Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştiriliyor. Sosyal belediyecilik kapsamında tamamen ücretsiz olan aile danışmanlık seanslarına dileyen tüm hanımların katılım gösterebileceği belirtildi. Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali Atatürk Caddesi Mahfel Sosyal Tesisleri’nde hizmet sunuyor.

Hataylılar HATMEK Kursları ile Meslek Sahibi Oluyor

Birbirinden nitelikli kursları Hatay halkıyla buluşturan Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK), kentin eğitim ve öğretim çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Bu bağlamda Payas HATMEK kursiyerlerine, 320 saatlik bağlama kursu eğitimini tamamlamalarının ardından eğitmen Turgay Aşğın tarafından sertifikaları takdim edildi. HATMEK, 2018 yılında da her yaştan bireye yönelik sunduğu kurslarıyla vatandaşlara hem mesleki gelişim hem de hobi edinme imkânı sağlamaya devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘Meslek sahibi olmayan Hataylı kalmayacak’ sözünden yola çıkarak Hatay halkının kişisel ve mesleki gelişimini ilerletmek amacıyla nitelikli çalışmalara imza atan HATMEK kursları, hizmet ürettiği alanlarda kalıcı başarı yakalıyor.

Sahiller Özverili Çalışmalarla Tertemiz Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yaşanan yoğun yağışlar sonrası sahillerde temizlik çalışması başlattı. Yağmur sonrası dereler aracılığı ile taşınarak sahillerde biriken çöp ve atıkların temizlik çalışmaları devam ediyor. Her yıl deniz ve sahillerde kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yaşanan yağışlar sonrasında sahillerde biriken atıkların oluşturduğu olumsuz görüntüye seyirci kalmayarak temizlik çalışması başlattı. Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mobil Temizlik Ekibi tarafından toplanan atıklar, katı atık depolama sahalarına taşınarak bertaraf ediliyor.

Kardeş Okullara Kırtasiye ve Deneme Kitapçığı Yardımı

Antakya Belediyesi Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projesi kapsamında “Kardeş Okul” uygulamasına devam ediyor. Bu kapsamda hayırsever okullar tarafından bağışlanan giysi, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye malzemeleri, deneme kitapçıkları, eğitim kitapları ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılarak öğrenciler arasında gönül bağı kuruyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Akcurun ve Oğlankören Mahalleleri’nde bulunan Ortaokullarda eğitim gören 57 öğrenciye kırtasiye ve deneme kitapçığı bağışında bulunuldu. Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projesi ekibinin teslim ettiği yeni müfredata uygun 8. Sınıf deneme kitapçıkları öğrencilerin yüzünü güldürdü. Okul Müdürleri ve öğretmenler, deneme kitapçıklarını teslim alırken eğitime destek sağlayan bu projeden dolayı önce Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye, ardından tüm hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Antakya Yeni Sanayi Sitesi’nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri pırıl-pırıl bir Antakya çalışmaları kapsamında, Yeni Sanayi Sitesi’nde toplu temizlik çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrimizin 95 mahallesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Yeni Sanayi Sitesi’nde, sokak süpürme, metruk alan temizliği, süpürge çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı zamanda yine Yeni Sanayi Sitesi içerisinde bulunan moloz yığınları ekiplerimiz tarafından kaldırıldı. Antakya Belediyesi olarak şehrimizin pırıl pırıl bir görünüme kavuşması, vatandaşlarımızın tertemiz ferah bir ortamda yaşamlarını sürdürmesi için gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

HATSU Heyeti, Arıtma Tesislerinde İnceleme Yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) heyeti, Hatay genelinde faaliyete geçen ve devam eden bütün projeleri yerinde inceleyerek saha denetimlerini sürdürüyor. Yapılan hizmetlerin işleyişini kontrol etmek amacıyla HATSU Heyeti tarafından Payas, Erzin ve İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi’nde yapılan denetimlere HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katılım gösterdi. Heyet tarafından gerçekleştirilen incelemelerde arıtma tesislerinin işleyişi hakkında bilgi alındı. Arıtma tesislerine gelen suların işlemden geçtikten sonra gözle görülebilecek şekilde fark oluştuğunun altını çizen HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali; “Meskenlerden ve iş yerlerinden altyapı aracılığı ile deşarj edilen atıksuların arıtma tesislerinde toplanarak ayrıştırıldıktan sonra temiz bir şekilde doğaya aktarılıyor. Arıtma tesisleri sayesinde çevremiz temiz kalıyor ve sağlıklı bir yaşam sürdürüyoruz. Bunun bilincinde olarak Hatay genelinde arıtma tesisleri inşa ediyoruz ve faaliyete geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here