Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
67

Ak Parti Hatay İl Başkanlığına Güler Atandı

Ak Parti Hatay İl Teşkilat Başkanlığı’na parti Genel Merkezi tarafından işadamı İbrahim Güler’i atadı. Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç’ın yakın bir zaman önce görevden ayrılmasının ardından bir süredir boşta olan Ak Parti İl Başkanlığı’na iş adamı İbrahim Güler getirildi. Geçen ay, Ak Parti Genel Merkeze davet edilip mülakata alınan 5 isim arasında yer alan İbrahim Güler, Ak Parti Genel Merkezi tarafından Hatay İl Başkanı olarak görevlendirildi.

Samandağ’da Tohumlar Toprakla Buluştu

Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ilçenin park, kavşak ve değişik noktalarında çiçek ekimine başlandı. Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Favvar mevkiinde çalışmalara devam eden belediye ekipleri, Portakal Nergizi, Menekşe ve Lale soğanı ekimini gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Perihan Nural Çevikel; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iki defa olmak üzere Belediyemiz tarafından ilçemizin güzelleşmesi için parklarda ve kavşaklarda çiçek ekimi yapmaktayız. Büyükşehir Belediyesinden temin ettiğimiz tohumları Ekiplerimiz toprakla buluşturuyor. Bu çalışmalar yaklaşık 15 gün sürecek. Ekilen tohumlar şubat ayının sonlarına doğru çiçek açacak. Çiçek ekimi bittikten sonra, İlçe girişinden başlamak üzere birçok cadde ve sokaklarda yolun her iki kenarına ağaçlandırma çalışmalarımız başlayacaktır. Amacımız güzel ve yeşil bir Samandağ’dır” dedi.

Ergenlik Döneminde Çocuklarımızla Sağlıklı İletişim

Antakya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Mahfel Sosyal Tesisi’nde kurulan Hanımlar Lokali, aile danışmanlığı hizmeti ile ilgi çekmeye devam ediyor. Her hafta farklı bir konunun işlendiği Aile Danışmanlığı seanslarında 3 Ocak 2018 Çarşamba günü “Ergenlik Döneminde Çocuklarımızla Sağlıklı İletişim” konusunun işleneceği bildirildi. Yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi Aile Danışmanlığı hizmetimiz Mahfel Sosyal Tesisi’nde tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Hanımlar Lokali bünyesinde evlilik öncesi, evlilik esnasında yaşanabilecek durumlar hakkında danışmanlık, kişisel gelişim eğitimleri konusunda, çocuk gelişimi ve eğitimi, ergenlik problemleri, ikili ilişkiler ve iletişim konularında uzman Sosyoloğumuz Sibel Hersanlıoğlu tarafından veriliyor. Yeni yılda da hizmetlerine devam edecek olan Hanımlar Lokali, 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 14.00’de “Ergenlik Döneminde Çocuklarımızla Sağlıklı İletişim” konusu Aile Danışmanı Sosyolog Sibel Hersanlıoğlu tarafından anlatılacak. Tüm Antakya’lı hanımların ücretsiz olarak katılabileceği aile danışmanlığı seanslarında her hafta farklı bir konuyu işlenmeye devam edecek.”

Reyhanlı’da Da Altyapı Eksikleri Tamamlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” ilkesiyle kanalizasyon ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaların Reyhanlı ilçesinde de sürdüğünü bildirdi. Atık suların sağlıklı şekilde toplanması ve kanalizasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Genel Müdürlük, Cüdeyde Mahallesi Gül Sokak’a 200’lük koruge borularla 630 metre döşenen kanal hattı ile altyapı eksikliğinin giderildiğini ve çevre kirliliğinin önüne geçildiğini aktardı. Fiziki ve teknik şartların göz önünde bulundurularak yapılan çalışmada kanal sularının çevreye akmasının da engellendiğini aktaran İdare, Mahallelerdeki atık suların modern yöntemler ile toplanması ve çevreye zarar vermeyecek hale tahliye edilmesi adına atık su hattı döşeme çalışmalarının kent genelinde sürdüğünü vurguladı. Teknik personel gözetiminde yapılan söz konusu çalışmada 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 4 personelin görev yaptığını açıklayan HATSU, şebeke hatlarının güzergâhları planlanırken tüm cadde ve sokaklardaki evlerin atıksu sisteminin bağlanabileceği prensibinin esas alındığını aktardı.

‘Sarı Sıcak’ Filmi Samandağ’da Halk İle Buluşacak

Samandağ Belediyesi, Kültür-Sanat etkinliklerine ev sahipliği etmeye devam ediyor. Samandağ Belediyesi sponsorluğunda Hataylı Yönetmen Fikret Reyhan’ın ‘Sarı Sıcak’ filmi 6 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda ücretsiz olarak halk ile buluşacak. 36. İstanbul Film Festivali’nde, ‘Altın Lale En İyi Film’ dahil olmak üzere; En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu Ödüllerinin yanı sıra, Malatya Film Festivali’nde En İyi Senaryo Kristal Kayısı Ödülü ve son olarak da 39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen “Sarı Sıcak” filmi, Yönetmen Fikret Reyhan’ın geçmişinden izler taşıyan, kendilerine ait tarlalarında hayatla mücadele eden göçmen bir ailenin sarsıcı hikâyesinin konu ediliyor.

Yağmursuyu Hatları İle Hızlı Deşarj Sağlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), biriken yağmursularının daha hızlı tahliye edilmesi amacıyla kent genelinde yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur yağışları sırasında biriken suların kolay deşarj edilmesi ve altyapı eksikliğinin giderilmesi için hat döşeme çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Genel Müdürlük, bu çerçevede Samandağ ilçesine bağlı Avcılar Mahallesi’ne yağmursuyu tahliye hattı döşenerek biriken suların daha rahat deşarj edileceğini kaydetti. HATSU, yürütülen yapılan çalışmalar sayesinde yağmur suyunun önceden yarattığı yol tahribatlarının da önüne geçildiğini ve ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını aktardı. Kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu ve arıtma tesisi projelerinde önemli mesafe kat ettiklerine dikkat çeken İdare, yürütülen çalışma kapsamında 400’lük Koruge borular ile 110 metre yağmursuyu hattı döşendiğini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here