Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
53

Okul Yolları HBB ile Daha Güvenli

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla beraber kent genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına nitelikli hizmetler ekleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), bu alanda sürdürdüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilerin okullarına güvenli yollarda zamanında ulaşması için yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam eden HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son durağı Antakya Akasya Mahallesi oldu. Mahallede yoğun olarak yer alan okulların ulaşım güzergâhlarına beton asfalt döken HBB ekipleri, hem okul servislerinin hem de diğer taşıtların ulaşım güçlüğü yaşamadan okullara güvenli şekilde ulaşmalarına olanak sağladı. HBB ekiplerinin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar hakkında düşüncelerini paylaşan okul idarecileri ve servis şoförleri, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kırıkhan’da Pazaryerlerine Zabıta Denetimi

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Halk Pazarlarında denetimlerde bulunmaya devam ediyor. Kırıkhan’daki Pazaryerlerinde sıkı bir denetim gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimde pazarcıların uyması gereken kuralları söylediklerini, halkın sağlığını ilgilendiren kuralların göz ardı edilmemesi gerektiğini ve Pazarcıların bu kurallara uymadıkları takdirde ceza işlemi uygulanacağını söylediklerini belirtti. Başkan Yavuz yaptığı açıklamada; “Halkımızın sağlığının korunması amacıyla Halk pazarlarında peynir, zeytin, salça gibi gıda maddesi satışı yapan pazarcı esnaflarımız, sattıkları ürünlerin üstlerini kapalı olarak satışa sunmaları hususunda Zabıta ekiplerimiz tarafından uyarıldılar. Pazar denetimlerimiz sırasında üzeri açık olarak gıda maddesi satışı yapan esnaflarımız görüldüğü takdirde o satışı yapan esnafımıza gerekli cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

HBB’den Trafiği Rahatlatacak Çalışmalar

Kent genelindeki yolları sağlıklı ve modern hale getirerek vatandaşların şehir içi ulaşımlarını kolay hale getiren Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Ana caddeler ve ara sokaklardaki trafik akışını rahatlatmak için gerekli yerlere trafik levhaları yerleştiren HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, aynı zamanda engelli vatandaşların kullandığı araçlar için yeni park yeri alanları yaptı. Antakya Adnan Menderes Caddesi Aşiyan Sokak’ta park yeri ve engelli araç park yeri çizimi gerçekleştiren HBB ekipleri, ayrıca İskenderun Karayılan Mahallesi’nin muhtelif yerlerine 16 adet park yasağı, 2 adet geçici park yasağı, 1 adet okul bölgesi ve 1 adet de hız sınırı levhalarını direkleriyle beraber yerleştirdi. Okulların açılmasıyla servis araçlarının trafiğe katılacağını ve yoğunluğun daha da artacağını aktaran HBB yetkilileri, vatandaşların trafik işaret ve işaretçilerine uyması konusunda uyarılarda bulundu.

Samandağ’da Okullarda Temizlik Çalışması

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatı ile 2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılı için okul bahçelerinde yabani ot ve çim biçme çalışması başlatıldı. Samandağ Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılı için okul bahçelerinde düzenleme yapılıyor. Okullar açılmadan yaklaşık 15 gün önce başlatılan çalışmalar bütün okulları kapsıyor. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki okullardan başlamak üzere ilçe sınırları içinde bulunan bütün okul bahçelerindeki çimlerin biçilmesi, ağaçların budanması ve çevre düzenleme işlemlerinin yapılması gibi birçok iş ile okul bahçelerini yeni eğitim öğretim yılına hazırlıyor.

Altyapı HATSU Sayesinde Rahat Nefes Alıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Hatay genelinde bütün sokaklarda ve caddelerde çalışma gerçekleştirildiğini ve altyapının düzenli bir şekilde işlevini yerine getirmesi adına verilen mücadelenin devam ettiğini aktardı. Kanalizasyon hatlarında oluşan patlaklar sonrasında kötü kokunun yayılması üzerine vatandaşlardan gelen şikâyetlerin akabinde ekiplerin anında müdahalesi ile sorunların bertaraf edildiğini açıklayan Genel Müdürlük, parsel ve ana muayene bacalarında oluşan tıkanıklıkların araçlar yardımıyla açıldığını ve işlevini yitiren hatların yenilenerek mazgallarında temizlendiğini bildirdi. Kırıkhan ilçesinde yapılan hummalı çalışmalar hakkında bilgi veren İdare, yeni mahalle H.Şevket Çalışkan Caddesi üzerinde bulunan kanalizasyon hattının çökmesi üzerine 400’lük beton borular ile 10 metrelik yeni hat döşendiğini ve ilçe genelinde muayene bacaları ile yağmursuyu ızgaralarında vidanjör aracının yardımı ile temizlendiğini belirtti.