Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
81

gündem kısa2Cilvegözü Sınır Kapısı Kapatıldı

Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı yakınında önceki gün meydana gelen patlamaların ardından dün Cilvegözü Sınır Kapısı kapatıldı. Sınır kapısından sadece ülkesine gitmek isteyen Suriyelilerin geçişlerine izin veriliyor. Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı’nda önceki gün bomba yüklü 2 aracın patlatılması sonucu 15 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Suriye’de 3’üncü bir bomba yüklü araç olduğu bilgisine ulaşan muhalifler alarma geçerek aracı bulmak için seferber oldu. Muhaliflerin, dün meydana gelen patlamaların ardından aracı bulmak için yürüttükleri çalışmadan şu ana kadar bir sonuç çıkmadığı, aracı bulma çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı MKÜ’de Yapılacak

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin 220’nci Üniversiteler Arası Kurul Toplantısına ev sahipliği yapacağı belirtildi. Türk üniversiteleri “Bilimin ve Hoşgörünün Adresi” Mustafa Kemal Üniversitesinde buluşacak. 27 Ocak 2014 tarihlerinde Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 220. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin rektör ve Üniversiteler Arası Kurul Temsilcileri katılacaklar.

DOĞAKA Proje Teklif Çağrılarını İlan Etti

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreterliği tarafından verilen bilgiye göre; DOĞAKA tarafından 17 Aralık 2013 tarihi itibariyle, Ticari Esaslara Göre Faaliyet Gösteren KOBİ’lere, Kooperatiflere ve Birliklere yönelik; “2014 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik ve Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programları” kapsamında proje teklif çağrıları ilan edildi. Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı ile başarılı proje başvurularına 50.000 TL ile 500.000 TL arasında, Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı ile başarılı proje başvurularına 20.000 TL ile 200.000 TL arasında destek sağlanacağı belirtildi. Söz konusu programın son başvuru tarihi 07 Mart 2014 olarak belirlenirken, ayrıntılı bilgi ve belgelerin www.dogaka.org.tr internet adresinde yayınlanan başvuru rehberinden temin edilebileceği bildirildi.

“Sen de Gitme Triyandafilis” Ücretsiz Sahnelenecek

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ adlı oyun ücretsiz sahnelenecek. Yazar Ayla Kutlu’nun ölümsüz eseri Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun, 24 Ocak 2014 Cuma günü tiyatro severlerle buluşacak. İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda sahnelenecek oyun, saat 20.00’de başlayacak. Sen de Gitme Triyandafilis adlı tiyatro oyunu, İskenderun LimakPort’un katkılarıyla sahnelenecek. Ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunun biletleri Hürriyet Mahallesi’ndeki Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi ile İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ayrıca 15 Şubat Cumartesi, 21 Şubat Cuma, 28 Şubat Cuma, 8 Mart Cumartesi, 27 Mart Perşembe, 29 Mart Cumartesi tarihlerinde de gösterimde olacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunlar, saat 20.00’de başlayacak.

Prime Mall İskenderun’da Sömestr Dolu-Dolu Geçecek

Açıldığı günden bu yana çocuk aktivitelerine son derece önem gösteren ve birbirinden farklı çocuk etkinliklerine imza atan Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi, bu sömestr tatilinde çocuklara eğlence dolu bir tatil sunacak. Yarıyıl tatili boyunca hafta içi her gün birbirinden eğlenceli aktiviteler çocukları bekliyor olacak. İskenderun’da faaliyet gösteren çocuk eğitim kurumları ile ortaklaşa gerçekleşecek olan yarıyıl tatili etkinliklerine, Tırtıl Kreş, Ece Life Kreş, Pamuk Kreş, İskenderun Kreş, Kırmızı Balık Kreş, Çilek Kreş, Erdem Kreş, Can Can Kreş ve Şeker Kreş katılım gösterecek. Sömestr Tatili boyunca hafta içi her gün saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliklerde, cam boyamadan, ahşap boyamaya, mozaik çalışmasından, drama etkinliğine, yüz boyama atölyesine kadar birçok aktivite çocukları bekliyor olacak.

Kırıkhan Gençlik Merkezi’nde Sona Yaklaşılıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın yapılmakta olan Kırıkhan Gençlik Merkezini yerinde inceledi. İnceleme sırasında kısa bir açıklama yapan Taşkın; “Kırıkhan’da yapılmakta olan Kırıkhan Gençlik Merkezi inşaatında sona gelindi. Tüm hızıyla devam eden Kırıkhan Gençlik Merkezi inşaatı 03 Temmuz 2014 tarihinde bitirilecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here