Kekeç; “Esnafımıza Destek Verilmeli”

0
43

İskenderun 1 No’lu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şaban Kekeç, son bir yılda esnafların yaşadığı sıkıntılara değinerek, devletten küçük esnafa destek olmasını istedi.

Esnafların ihtiyaçlarını karşılamaları için kredi vermeye devam ettiklerini kaydeden Kekeç; “2021 yılı esnaflarımız için zor bir yıl oldu. Yüzde 4 buçuktan kredi verirken şu an yüzde 9 buçuktan kredi veriyoruz. 2021 yılında esnaflarımıza 50 milyon kredi verdik. Finansmanımız 112 milyon oldu. Para sıkıntımız yok, esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta döviz kurunda yaşanan ani düşüş sonrası, bankaların kredi karşılığında ‘fatura’ talep etmesinin esnafı sıkıntıya soktuğunu ve bu yönde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Kekeç; “Yeni çıkan yasaya göre, çekilen kredilere karşılık fatura istendi. Buna karşılık biz anlaşma yaptık, fatura değil de ‘taahhütname’de bulunulacak. Esnafımız, çektiği krediyle dövize, altına yatırım yapmayacağını taahhüt edecek” diye konuştu.

Asgari ücretteki yükselmeyi olumlu karşıladıklarını ancak işten çıkarmaların yaşanmaması için esnafa destek verilmesinin şart olduğunu kaydeden Kekeç; “Asgari ücretin 4.250 TL oluşundan memnunuz ancak devletin buna bir önlem alması lazım. Esnafa yapılandırma gibi destek olursa işten çıkarmalar yaşanmaz” dedi.

Yeni yıldan beklentilerini de dile getiren Kekeç; “Son bir içinde 163 yeni ortağımız oldu ve buna karşılık da 43 kişi de ayrıldı. Yeni yılda esnafımıza bu kazançlar, sağlıklı ve mutlu yıllar dileriz. İnşallah işleri daha iyi olur” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here