Kaymakam Demiryürek; “Engellilik, Toplumsal Bir Husustur”

0
15

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demiryürek, engelliliğin herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husus olduğuna işaret etti.

Önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimlerinin her türlü takdiri hak ettiğine de değinen Kaymakam Demiryürek; “Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması, hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak ve engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık inşa etmek amacıyla 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirdiğinden herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir. Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temenni ediyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ‘nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here