“Katillerinin Peşini Asla Bırakmayacağımıza Söz Veriyoruz!”

0
61

emek ve demokrasi10İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri Berkin Elvan İçin Toplandı…

Gezi direnişi sırasında polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için toplanan İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, duyarlı ülke halkının yaptıkları yürüyüş ve protestolarla, Elvan’ın katillerinin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan ettiklerini belirttiler.

Platform adına açıklama yapan Mustafa Ünsan, Başbakan’ın Gezi sürecinden itibaren, giderek sertleşen üslubu üzerinden toplumu her fırsatta germeye, kamplaştırmaya ve birbirine düşman etmeye çalıştığını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan’ı katillere destek vermekle suçlayan Ünsal; “Gezi direnişi sürecinde gençlerimiz henüz 20’li yaşlarda toprağa düşerken, henüz 15 yaşında olan Berkin Elvan, 15 Haziran 2013 tarihinde Başbakan’ın “kahraman” polisinin attığı bir gaz bombası ile yaralanmıştır. Berkin tam 269 gün, umutla ve inatla yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş, ancak gencecik bedeni bu mücadeleyi daha fazla sürdürememiştir.  

Berkin Elvan’ın katili, sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında “talimatı ben verdim”, “kahraman polisimiz destan yazdı” sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dâhil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here