Karsu Dönmez Yeni Albümü Colors’ı Hatay’da Tanıttı

0
252

karsu dönmez konser1Türk asıllı Hollanda vatandaşı caz sanatçısı ve piyanist Karsu Dönmez, yeni albümü Colors’ın tanıtım turnesi kapsamında Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluştu. Hatay halkının yoğun ilgi gösterdiği konsere Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HBB Başkan Vekili Serdar Güven de katılım gösterdi.

“Türk Kültürünü Ve Müziğini Sevdirmeye Çalışıyorum”

Hatay’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Dönmez; “Dünyanın birçok yerinde sahne alıyorum. Türkiye’yi ve Hatay’ı çok seviyorum. Yurt dışında konserlere gittiğim her yerde Türk kültürünü ve müziğini tanıtarak sevdirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya çapında büyük beğeni toplayan ve aslen Hatay Altınözü doğumlu olan hemşerimiz Dönmez, caz, rock ve pop müzik tarzlarını harmanlayarak kendi tarzıyla söylediği parçalarla dinleyicileri mest etti. İngilizce ve Türkçe olarak seslendirdiği Türk Halk Müziği (THM) eserlerini ve Anadolu Türkülerini müzikseverlerle buluşturan Dönmez, ortaya koyduğu kendine özgü müthiş performansla Hataylılara unutulmayacak bir gece yaşattı.

karsu dönmez konser2

Savaş: “Hatay Seninle Gurur Duyuyor Ama…”

Başkan Savaş; “İlk defa sahne performansını canlı olarak dinliyorum. Kızımız çok zeki, çok yetenekli ama daha da önemlisi müthiş bir özgüveni var. Sahnede arkadaşları ile sohbet eder gibi bizleri burada bir buçuk saattir sahneye kilitledi. Önünde uzun bir yolu var. İnşallah bu yol onu hep zirveye taşıyacak. Sadece ailen değil bütün Hatay seninle gurur duyuyor ama aslında tüm Türkiye’nin gurur duyması lazım. Sevgili Dönmez, sadece bir kültür ve müzik elçisi değil aynı zamanda Türkiye’nin güler yüzü de olacaktır ilerleyen zamanlarda. Ben bizleri bu performans ile buluşturduğu için sanatçımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş konuşmasının bitiminde kendine özgü tarzıyla dünya müzik literatüründe kendine yer bulan hemşerimiz Karsu Dönmez’e Hatay motifli bir tablo hediye etti ve çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here