Karneler Bugün Alınıyor

0
59

kaymakam özyiğit3Kaymakam Özyiğit; “Öncelikli Hedefimiz Gençlerimizi En İyi Şekilde Yetiştirmek”

Ülkemiz genelinde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci, bugün karne alacak. Öğrenciler yaklaşık 5 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu, 2 hafta sürecek yarıyıl tatilinde atacak.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2014 tarihinde başlamıştı. İlkokul, Ortaokul ve lise öğrencileri karne almanın heyecanını yaşayacak. 2014-2015 yeni eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 9 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak.

Kaymakam Özyiğit; “Hedefimiz Eğitimi Daha Üst Noktalara Taşımaktır”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, bugün karne alarak tatile girecek olan öğrencilere tatil mesajı yayınladı.

İlçemizde eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için çeşitli projeleri uygulamaya geçirdiklerini aktaran Kaymakam Özyiğit; “Temel hedefimiz, İskenderun’daki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamaktır.  Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Önemli olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlamaktır. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Son yıllarda devletimizin eğitime olan katkıları olağanüstü derecede artmıştır. Bu katkılara hayırsever vatandaşlarımızın da desteği azımsanmayacak derecede büyüktür. Bu manada hayırsever vatandaşlarımızın eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

karne

Öğrencilere seslenen Kaymakam Özyiğit, eğitim ve öğretimde başarının temel sırrının, sistemli, planlı çalışma ve disiplin olduğunun altını çizdi.

Disiplinin baskı olarak değil, idaresinin planlaması olarak değerlendirilmesi gerektiğini de ifade eden Kaymakam Özyiğit, öğrencilere bazı öğütlerde bulundu. Kaymakam Özyiğit; “Sağlığınıza dikkat edin ve okuma alışkanlığınızı geliştirin. Okulunuz ve sınıfınız içindeki tutum ve davranışlarınız eğitim ve öğretim süreciniz ile kişisel benliğiniz açısından çok önemlidir. Sıkıntı ve sorunlarınızı ailenizle, öğretmenlerinizle ve okul idaresiyle paylaşarak aşmaya çalışın. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması sürecindeki gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacaktır. Bu bilim yuvasını dolduran siz öğrencilerimizde var olan enerji ve heyecan, bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynaktır. Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu dönemi iyi değerlendirin. Sizlerin iyi yetişmesi için gereken her türlü çabayı harcıyoruz” dedi.

Kaymakam Özyiğit mesajında, verdikleri emekten ötürü velilere ve öğretmenlere de şükranlarını sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here