Karma Fotoğraf Sergisi Açıldı

0
64

fotoğraf sergisi2İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (İSKFAD) tarafından, İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan Karma Fotoğraf Sergisi hafta sonuna kadar sanat severlerin beğenisine açık olacak. Serginin açılışını yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli şeyin sanat ve spor olduğunu belirtti.

İSKFAD tarafından geçtiğimiz hafta sonu açılan karma fotoğraf sergisine Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu yöneticisi ve Başbakanlık Başmüfettişi Bülent Tarhan, dernek yöneticileri ve sanatseverler katıldı. Serginin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Civelek, etkinliğin önemine değinerek; “Spora ve sanata çok önem vermemiz gerek. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli şey sanat ve spordur. Sanat insanı ruhen doyurur. Fotoğrafçılık çok önemlidir. Herkesin elinde fotoğraf makinesi var ama önemli olan onu kullanmasını bilmektir. Fotoğrafta ayrıntıyı yakalamak önemlidir. Beklersin o anı yakalar çekersin o tarih olur. Yaptığınız çalışma ve etkinlik önemlidir. Size başarılar dilerim” dedi.

fotoğraf sergisi3

Açılışta kısa bir konuşma yapan İSKFAD Başkanı Melodi Çiftçi de, “Uzun zamandır temelleri atılan derneğimiz, kısa zaman önce resmen faaliyetlerine başladı. Amacımız; bölgedeki fotoğraf severleri buluşturmak, bilgi paylaşımı içerisinde olmalarını sağlamak ve öncelikle gençlerin sanat algısını  geliştirmektir. Dernek vesilesiyle de bu sanata kıymet veren veya bu sanatı öğrenmek isteyenlere yol gösterebilmektir. Yaptığımız bu sergi umarım derneğimiz adına yapılacak çok daha büyük organizasyonların küçük bir başlangıcı olur” diye konuştu.

Karma Fotoğraf Sergisinde 30 ayrı fotoğrafçının 57 eseri sergileniyor. Sergi, 3 Kasım 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here