Karasayar; “Hz. Muhammed’in Doğumu, Tarihin Akışını Değiştiren Kutlu Bir Olaydır”

0
78

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda, kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu vurguladı.

Peygamberin doğumunun, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olay olduğunun altını çizen Milletvekili Karasayar; “İnsanlığa hem dünyasını hem de ahretini anlatmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere müjdeleyici, uyarıcı ve ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili peygamberimizin dünyaya teşriflerini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği peygamberler halkasının son temsilcisi olan Hz. Muhammed’in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.

O, bizlere sevgiyi, barışı, cömertliği, ana-babaya saygıyı, nerede olursa olsun ilmi almayı tüm insanları sevmeyi ve barışı öğretti. İnsanlık, bugün O’nun tebliğ ettiği dinin sağladığı barış, huzur ve güven ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Çünkü O’nun tebliğ ettiği İslam dini, kavganın değil barışın, ayrılığın değil birliğin ifadesidir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor; Geleceğimizin aydınlık, huzurlu ve mutlu olması temennisiyle, Mevlid Kandili’nin başta İskenderun İlçemiz ve ülkemiz olmak üzere; İslam alemi ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here