Karasayar, Engelliler Günü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

0
63

orhan karasayar4Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşların, başta eğitim olmak üzere, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik gibi haklardan eşit şekilde istifade etmelerinin, Sosyal Devlet anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan Vekil Karasayar; “Engelli fertlerin sosyal hayatta kendini ifade edebilmesi ve günlük hayatta karşılaştıkları problemlerin giderilmesi için devletimiz, hukuki ve maddi şartları iyileştirerek, engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonu, bu insanlarımızın sosyal ve ekonomik hayata tam olarak katılmaları için çalışmaktadır. Bu vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve sağlıklı çözüm bulunması, devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın tümünün desteğiyle mümkün olabilir.

Sadece engelliler haftasında değil, her gün, her an engelli insanlarımıza gerekli ilgiyi, şefkati gösterecek bir yüreğe sahip olan aziz milletimizin desteği ile sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri alacak ve hayata olan bağlılıkları güçlenecektir. Engelliler gününün, toplumun her kesiminde bu konudaki toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olması temennisiyle, 3. Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, Engelli vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını sürdürmelerini dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here