Karasayar; “23 Nisan’da Cumhuriyetin Temelleri Atılmıştır”

0
57

orhan karasayar223 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

İstiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, milli birliğin, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade eden Milletvekili Karasayar; “Milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler, yeni hedefler doğmuştur. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır” dedi.

Çocuklara hitaben de konuşan Milletvekili Karasayar; “Sizler, ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu; sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Ne mutlu sizlere ki, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Bizlerin, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here