Karamanlıoğlu; “Tarıma ve Üretime Yatırım Yapılmalı”

0
280

igc-saadet1Genel Merkezden Gelen Saadet Partili Heyet Basınla Buluştu…

Saadet Partisinin dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamanlıoğlu ile birlikte yerel seçimlerde aday belirleme konusunda il ve ilçelerde tarama yapmak üzere genel merkezden atanan heyet, geçtiğimiz hafta sonu ilimize de geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni de ziyaret eden Saadet Partili heyet, yerel seçimler ve ülke gündemine ilişkin konulara değindi.

Saadet Partisi Genel Merkezinden gelen heyet, İl Başkanı Necmettin Çalışkan, İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdikleri ziyarette, basın mensuplarıyla uzun bir süre sohbet ettiler. Gerçekleştirilen ziyaretten onur duyduklarını söyleyen İGC 2. Başkanı Rızkullah Terbiyeli, İskenderun basını hakkında genel bilgiler verdi.

Yerel seçimler nedeniyle aday belirleme konusunda parti olarak Türkiye genelinde il ve ilçe taraması yaptıklarını söyleyen İl Başkanı Çalışkan; “Cemiyete gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin amacı da halkımıza teşkilat olarak basın aracılığı ile mesaj vermek ve ülke sorunları ile ilgili parti olarak önerilerimizi sunmaktır” dedi.

Cemiyet binasına hayranlığını gizleyemeyen Genel Başkan Yardımcısı Karamanlıoğlu; “Basın dünya kuruluşlarında böyle bir mekânın bulunması enderdir. Pek olağan bir şey değildir” dedi.

Yerel seçimlere çok ciddi bir şekilde yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarının altını çizen Karamanlıoğlu; “Ülke genelinde ve Hatay’da aday belirleme taramaları neredeyse tamamlandı sayılır. Hatay’ın bütün ilçelerinde adayımız olacaktır. Fazilet Partisi döneminde ilk aldığımız 5 il belediye başkanlığı ile benimde Sivas Belediye başkanı olduğum dönemde, yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 95 seçimlerinde partimiz ciddi oy patlaması yaşadı ve seçimde en büyük parti ile iktidara gelmiştir. O dönemde beş ilin yaptığı çalışmalar 2014 seçimlerinde de tekrar edecektir. Parti olarak en az beş ili kazanma gayesindeyiz. Bunu başarır isek, Saadet Partisi iktidara giden yolunu açacaktır.

igc-saadet2

O dönemde bizim tek yaptığımız iş, vatandaşa bire bir adil hizmet vermekti. Bu dönemde de seçilecek adaylarımızın yapacağı da yine bu olacaktır. Günümüzde belediyecilik rant kaynağı haline gelmiştir. Parti olarak bunu doğru bulmuyoruz. Bu seçimler toplumun huzuru içinde önemlidir. Belediye başkanının dert babası olması gerekir, herkes belediye başkanının odasına rahat bir şekilde girebilmeli ve vatandaşın derdi ile ilgilenmelidir” derken, adaylarının nasıl olacağı yönünde de bilgiler vermiş oldu.

Şu andaki belediye başkanlarının bunu yapmadığını da söyleyen Karamanlıoğlu; “Ulaşmayı bırakın, randevu almak bile zordur. O nedenle halkın ulaşabilir bir aday görmesini önemsiyoruz. İskenderun’da şu görülüyor ki, altyapı bitmek üzeredir. Bundan sonra da burada yapılacak iş toplumun sağlığı ve en önemlisi de otopark sorununu çözme yönünde çalışmalar yapması gerekir. Trafik ve oto park yaşanabilir bir kent için öncelikli sorunlardır” dedi.

Ülke gündemine de değinen Karamanlıoğlu; “Türkiye kalkınıyor ve gelişiyor deniliyor! Evet Türkiye gelişiyor hayat rahatlıyor doğru ama Türkiye güçlenmiyor. Rahat ediyor ama güçlü değil. Çünkü üretime yatırım yapılmıyor. Ülkeyi güçlendirmek üretim ile olur. Ayrıca evet IMF’ye borcunuzu kapatmış olabilirsiniz ama bizim sadece IMF’ye borcumuz yok ki. Başka banka ve şahıslara da ciddi anlamda borçlarımız var. Hükümet, uyguladığı ekonomik programdan vazgeçmelidir. Tarıma ve üretime yatırım yapmalıdır. Yatırımları da sadece özel şahıslara bırakmamalıdır. Eksik gördüğü yerlere devlet olarak kendisi yatırım yapması gerekir. Ekonomik yönden güçlü değilsek, dış politikamızda da etkili olamayız. Örneğini Ortadoğu’da yaşanan olaylarda da gördük.

5 Yıl Sonra Vazgeçecekler!

Büyükşehir uygulaması yanlış bir kanundur. Dünyanın hiçbir yerinde bu uygulama yok. İl sınırının en ücra noktasına il özel idare götüremezken, Büyükşehir belediyesi nasıl götürecek? Belediye kendi sınırlarında işlerini görecek ekipman ve imkanlara sahip bile değildir. Beş sene sonra bu kanun değişecek göreceksiniz. Büyükşehir yerine il genel meclislerini güçlendirip, ilçe meclislerini oluşturmalısınız. İlçe meclisleri de sadece köylerle ilgilenmeli” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here