Karaman; “Seçim Barajı ve Hazine Yardımı Adaletli Değil”

0
67

saadet partisi22Saadet Partisi Antakya İlçe Kongresi Geçtiğimiz Hafta Sonu Yapıldı

Saadet Partisi Antakya ilçe kongresi yoğun bir katılımla yapıldı. Eski ilçe başkanı Nurettin Hocaoğlu görevi Abdulhadi Bük’e devretti. Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, seçim barajı ve seçim yardımı adaletsizliği ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, kongrede yaptığı konuşmasında, gündemin bazı konularına temas ederek; “Hepiniz dolaylı olarak devlete vergi ödüyorsunuz. Bu vergilerle hazinede bir bütçe oluşuyor. Bu bütçenin 5 binde ikisi kanun gereği siyasi partilere dağıtıyorlar. 30 Mart 2014 seçimlerde Saadet Partisi 1 milyon 257 bin oy aldı. Benim bu seçmenimin ödediği vergilerden bizim partimiz 1 kuruş almıyor. Saadet Partisi olarak dedik ki; Bu adil olmayan hazine yardımından Saadet Partisi de aldığı oy kadar seçim yardımı alsın. Üç parti bugüne kadar trilyonlarca, sizin cebinizden çıkan paralarla hazine yardımı aldılar.

Benim hakkımı kim alıyor? Benim seçmenimin ödediği para kime gidiyor? Meclisteki 3 partiye gidiyor. Bu adaletsizlik çözülsün diye anayasa mahkemesine başvurduk. Sonra baktık ki bir madde daha var ülke barajını aşan partilere hazine yardımı yapılır deniyor. Bu defa barajın adaletli olmadığı başvurusunu yaptık” dedi.

Başbakan Geçecek Diye Bayrak Asmamıza Park Etmemize Müsaade Edilmedi

Antakya İlçe Başkanlığını Nurettin Hocaoğlu’ndan devralan yeni ilçe başkanı Abdulhadi Bük ise konuşmasında; “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antakya’ya geldiği güne denk gelen kongremizden önce bayrak asmaya, araba park etmeye müsaade edilmiyor. Neden? Başbakan buradan geçecekmiş ondan” diyerek, yapılan çifte standarda dikkat çekti. Adında adalet geçen partinin adaletten nasibi alamadığını da ifade eden Bük, yaşanan adaletsizliklerden de örnekler verdi.

Bük; “Adalet, Avrupa’da, ABD’de aranmaz. Oradan adalet gelmez! Adalet isteyen Saadet Partisine gelsin, Avrupa Birliği değil İslam Birliğini kuracağız” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan kongre oylamasında Abdulhadi Bük yeni ilçe başkanı seçildi. Eski ilçe başkanı Nurettin Hocaoğlu da bu kadrolar arasında hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here