Kara; “Yaşam Alanlarımız İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz”

0
83

çevre koruma derneği4İskenderun ÇKD Adına Konuşan Nermin Yıldırım Kara; “Yaşam Alanlarımız İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz”

5 Haziran Dünya Çevre Günü 1xbet dolayısıyla İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Nermin Yıldırım Kara, sosyal –kültürel-  kentsel değerlerin hızlı bir şekilde yıpratıldığı bir dönemde bu günün sembolik kutlamalar yerine bir direniş ve mücadelenin ürünü olarak algılanması gerektiğini vurguladı.

Endüstrileşme, kentleşme ve küreselleşmenin bilinen tehditlerinin çevre sorunlarını giderek büyüttüğünü kaydeden Kara; “Topraklar kirleniyor, verimli tarım alanları yitiriliyor. Çölleşme ve erezyon tehlikesi giderek artış gösteriyor. Su kaynaklarımız kirleniyor ve dünyada su kaynakları ülkeler arasındaki savaşlara konu ediliyor. Havamız kirleniyor, asit yağmurları endüstri bölgelerinden başlayarak yaşam alanlarımızın ta ortasına giriyor. Turizme açıp kaynak yaratma anlayışı ile eşi bulunmaz kıyılar ve koylar beton yığınlarına teslim edilerek adeta talan ediliyor. Mevcut madencilik yasası ile ülkemize dayatılan vahşi madencilik adeta çevre katliamcısı olarak karşımızda duruyor. 2b arazileri orman işgalcilerine ülke ekonomisini kurtaracağız vaadiyle ödül olarak verilmektedir” dedi.

Asıl olanın sürdürülebilir kalkınma değil sürdürülebilir yaşam olduğunun altını çizen Kara; “Toplumumuzda bireyler maalesef somut olarak zarar görmedikleri sürece sorunların önemini algılayamamaktadır. Bugün için yalnızca bazılarımızı etkilediği için duyarsızlaştığımız sorunlar yarın  tüm neslin içine alındığı ve çözmek için geç kalınan sorunlar yumağı haline gelecektir.

Mücadele için yarın çok geçtir. Çevre kirliliği ile mücadele o bölgede yaşayan insanlara bırakılacak yöntem değildir. Tek gökyüzü altında hep birlikte yaşıyoruz. Hepimiz yaşam alanlarımız için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here