Kara: “Hatay’da Uzman Doktor, Ekipman ve Yoğun Bakım Altyapısı Hâlâ Eksik”

0
10

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’daki sağlık hizmetlerine ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen depremzedelerin Hatay’da halen yeterli ve nitelikli sağlık hizmetine ulaşamamasına dikkat çeken Yıldırım Kara; “Bölgedeki bir çok hastanenin ve aile sağlık polikliğinin yıkılmış olması ve yerine yeni birimlerin oluşturulamamış olması hem sağlık personelini ve doktorları hem de yurttaşı zor durumda bırakmaktadır. Defalarca dile getirilmesine rağmen hastanelerde uzman doktor, ekipman desteği, yeterli ödenek, altyapı eksiklikleri ve yeterli personel sağlanamaması sorunlarına hala çözüm bulunabilmiş değil. Tüm alanlarda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar mevcuttur.

Bugün, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nden aldığımız son durum güncellemeleri hiç iç açıcı vaziyette değildir. Yoğun bakımdaki eksikliklerden tutun da depremzede yurttaşların hastaneye vardıklarında bekleyecekleri doğru dürüst bir bekleme odası dahi sağlanamamaktadır. Bunlar çok büyük sorunlar veyahut bütçelere konu olabilecek şeyler değil, tamamen öncelik meselesidir. 15 aydır halen bunlar karşılanmıyorsa, nedenleri yurttaşlarımıza açıklanmalıdır.

Yurttaşlarımız söz konusu eksiklikler sebebi ile ihtiyaçları olan bölümlerde bir randevu bulamıyor; yoğun bakımdaki hastalar yataklı tedavilerinde ihtiyaçları olan havalı hasta yataklarında tedavi göremiyor; ayakta hasta muayenesi yapılacak poliklinik sayısında yeterli artış ise aylardır sağlanamıyor. Bunlar akla gelen ilk sorunlar tabii, Hatay’da sağlık hizmetlerinde onlarca eksiklik mevcut. Bizler için gösterişli hastane açılışları değil, bu eksikliklerin giderilmesi gereklidir” dedi.

Kara: “MKÜ Araştırma Hastanesinde Onkoloji Birimi Hizmet Veriyor Mu?”

Geçtiğimiz günlerde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hoca olmadığı için, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalının kapandığı haberlerinin kamuoyuna yansıdığını da hatırlatan CHP’li Vekil Kara; “Buradaki eksik kadrolar acilen doldurulmalıdır. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Onkoloji servisinde ise altyapı ve uzman mevcut gözüküyor olmasına rağmen 3 kadrolu uzmandan  2’si deprem sonrası Dörtyol’da görevlendirildiğinden ve sonrasında orada kalmış olmalarından ötürü Antakya’da hizmet vermemekte bu da hastaların gerekli doktora ulaşamamasına yol açmaktadır. Bu açıktan ötürü hastalar zor şartlar altında İskenderun’a veyahut Dörtyol’a sevk edilmeye çalışılmaktadır. Maalesef, Hatay’da bu örneklerin sayısı 15 ay geçmesine rağmen hala oldukça fazla” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here